Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przewlekle zapalenia pecherza w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam macie moze jakies sprawdzone sposoby na pozbycie sie ciaglych infekcji pecherza?? :( Jestem w 10t.c i od 4tyg , z przerwami , borykam sie z tym cholerstwem juz nie wiem co robic :( Skonczylam przepisany mi antybiotyk od lekarza rodzinnego.W miedzy czasie bylam prywatnie u gin i zalecil mi brac po antybiotyku 3x2 urosept, ale infekcja wrocila jak tylko skonczylam antybiotyk!! :( Juz nie wiem jak sie leczyc.Pije tyle wody ile moge, do toalety nie chodze ciezko,bo nie czuje takiej potrzeby,ale juz pojde to umieram z bolu :( Poradzcie cos. Strasznie sie martwie zeby te ciagle infekcje nie wplynely na dzidziusia :(

Gość gość
nawłoc pietruszka

Gość gość
pietruszka może w większych ilościach działać poronnie, żurawina, woda z cytryną- to działa

Gość gość
Nienawidze pietruszki :( A niestety mdlosci mam tak silne,ze nawet jak sie bede zmuszac to nie dam rady zjesc/wypic. Biore urosept ktory wgl nie pomaga, kapiele cieple robie sobie jak jest juz tragicznie no i wygrzewam sie jak tylko moge.Najbardziej pomagaja mi te kapiele,ale tez sie martwie czy to zle nie wplywa na dziecko :/ Poza tym jakies inne rady? Bo naprawde nie chce w takich bolach i katorgach przejsc cale 9m-cy a na poprawe z tego co widze sie nie zapowiada :(

Gość gość
nie kąp się za dużo, noś ciepłe majty, kalesony, wygrzewaj sie pod kocem i nie uprawiaj seksu ani palcowek bo od tego też można wywołać zakażenie

Gość gość
i nie gól łiły! goła łiła jest bardziej podatna na zakażenia, włosy tam mają chronić :) i jedz żurawinę, kwaśne, kapuste kiszoną, dużo pić itp.

Gość gość
Mieszkam z narzeczonym wiec jak mamy nie uprawiac seksu przez 9m-cy? NIewykonalne :D Co prawda przez ten pecherz i tak kochamy sie tylko raz 2 razy na 2tyg,ale zeby wcale :( Tylko wlasnie po seksie najbardziej mnie boli ;/

Gość omnomonono
bo to od seksu wlasnie , sprobuj namowic go na onal albo anal nie psuj sprawy z pecherzem bardziej

Gość gość
No to tak: Rano i wieczorem tabletka urinalu lub zuravitu -koniecznie na noc zeby w nocy działało Rano szklanka wody z cytryna ale nie dwie krople tylko od razu pol cytryny albo cała. Ograniczasz do zera cukier prosty! Bo Bakterie sie namnazaja gdy w organizmie nie jest kwasno a zasadowo. Pijesz wode niegazowana! zrodlana! Zakwaszasz mocz nieustannie wody musi być przynajmniej 2litry dziennie. Kupujesz w aptece sok z zurawiny ale 100% tylko nie w spożywczym sok do herbaty tylko 100% zurawiny tylko z apteki. Pijesz go z woda. Nie bierzesz kąpieli długich i bardzomciepłych tylko krótkie prysznice podmywajace okolice intymne w żelu do higieny intymnej np provag czy inwag najlepiej z apteki. Majty tylko 100% bawełnę, wietrzenie okolic intymnych wskazane. Robisz posiew moczu z antybiogramem

Gość gość
Nie uprawiasz seksu do czasu ustąpienia objawów + tydz na regenerację Używasz żelu do ochrony okolic intymnych np provag, trivagin na noc, każdego ranka Podcierasz sie w kierunku od pochwy do o***tu a nie na odwrót. Jaki brałas antybiotyk i jak długo? Jaka masz bakterie w moczu?

Gość gość
Nie wiem jakie to bakterie, ale mam słodką pipkę i nie chcę jej zakwaszać bo mojemu narzeczonemu się to nie spodoba

Gość gość
No i zero stringow, nie bo zimno tylkonten pasek to autostrada e.coli do pochwy i cewki moczowej. Jeszcze zrób wymaz z pochwy, bo może to grzebica lub inna bakteria która atakuje ciagle pecherz.

Gość gość
To w takim razie nie mogę ci pomoc skro nie chcesz sie dostosować do moich rad bo zakwaszenie to podstawa. A to ze ty wyoijesz cytryny to nie znaczy ze bedziesz miec kwasno tu i ówdzie tylko mocz bedzie zakwaszony i błony sluzowe i organizm.

Gość gość
narzeczony poczuje kwasna pipke jak cytryne i go odrzuci ode mnie

Gość gość
PRZEciez on pójdzie na dziwwki jak mu nie dam :(

Gość gość
To powyzej to podszywy.Ogarnij sie czlowieku to nie sa zarty ;/ Bralam Amoxiciline przez 10dni potem przeszlam na urosept. Bawelne staralam sie nosic,ale strasznie mnie wszystko swedzialo :(( Jaka bakteria w moczu? nie mam pojecia, mieszkam w uk i nie przypominam sobie zeby mnie o takimi czyms informowano.Zawsze tylko slysze,ze kolejna infecja drog moczowych :O Dziekuje Ci bardzo za rady. Co do wyzej postu anal?? serio? W zyciu bym sie na to nie zgodzila ;/

Gość gość
Pytalam bo Bez sensu brać antybiotyk jak nie wiadomo jaka jest bakteria bo niektóre bakterie nie sa leczone danym antybiotykiem. Szkoda brać w ciemno. Trzeba zrobić posiew moczu z antybiogramem wtedy wychodzi ze jest bakteria taka a taka w ilości takiej a takiej i w laboratorium sprawdzają jaki antybiotyk zwalcza dana bakterie. To ze np u mnie jeden antybiotyk zadziała na dana bakterie nie znaczy ze ten sam bedzie działał na ta samabakteroe u Ciebie. Być może masz e.coli, bo ona najczęściej sie przyplatuje bo wędruje z o***tu a jak wiadomo u kobiet daleko nie ma, a w ciazy nasza krótka juz i tak cewka moczowej dodatkowo sie rozszerza i skraca. Jesli by to byla ta bakteria to ona sie lubi uodparniac i tylko na zurawiny sie nie uodparnia, a ta działa tak, ze zapobiega przyczepianiu sie bakterii do ścian pęcherza. Trzeba ja dlatego w dużych ilościach pić, tak samo cytryny bo zakwasza. Ponadto w ciazy zmienia sie ph pochwy i dróg moczowych i łatwiej o zakażenia. Mozesz kupić probiotyk dla kobiet np lacibios femina, trivagin. Można to stosować w ciazy. Wprowadzając w życie wszystkie moje rady powinnas poczuć ulgę. Wiem, bo mnie tez drecza nawracajace zapalenia pęcherza i wiem ze te rady działają.

Gość bocianek90
Wiem co to znaczy. dostosuj sie kochana do tyn normalnych rad bo sa prawdziwe. Ja w ciazy tez to przechodziłam i wiem ze to nic przyjemnego. Ja ci proponuje zaczac brac urinal. Jest naturalnym preparatem wiec nie zaszkodzi malenstwu a tobie na pewno pomoze. Dodatkowo zakwaszaj własnie mocz pijac wode z cytryna.

Gość pytalska00
Urinal? Słyszalam cos o tym preparacie i tak sie zastanawiam czy jest bezpieczny dla dzidziusia. Jestem w ciazy i tez ciagle mam infekcje na które nie mam juz siły. W skladzie wg mnie nie ma nic niebezpiecznego bo same naturalne rzeczy, ale tak pytam dla swietego spkoju

żurawina, nawłoć, nasiadówki, mało seksu i ciepłe kąpiele, dużo witaminy C i płynów - powinno pomóc, po konsultacji z lekarzem ewentualnie jakaś suplementacja tabletkami