Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość havana_sky

Kosmetyki na rozstępy

Polecane posty

Gość havana_sky

Witam! Jakie polecacie niedrogie kosmetyki na rozstępy w ciąży? Dobry jest Penaten? Albo Dzidziuś dla mamy na rozstępy? Lekarz polecił kremy z Nivea, Johnsons, Penaten, które są na półkach dla dzieci. Chciałabym zasięgnąć Waszych opinii.

Gość gość
ja w pierwszej ciąży używałam oliwki i kremu Gerber - nie dostałam rozstępów a mam mega tendencję i pełno ich na ciele z okresu dojrzewania - piersi uda itp. Ale smarowałam się tą oliwką bardzo mocno aż kapało. Wszystkie ciuchu uwalone :) po iluś tam praniach poschodziło ale wiadomo. Teraz w drugiej ciąży też jadę z oliwką ale Bambino bo na Johnsona w żelu dostałam silnej alergii - w pierwszej nie było problemu a stosowałam ja bo była mniej tłusta. Jestem na końcówce 7 miesiąca na razie ok ale najgorsze przede mną zobaczymy. Mi oliwka przynosi ulgę jak skóra na brzuchu zaczyna swędzieć czy ma się wrażenia że zaraz pęknie teraz brzucholek sporo rośnie i jest to co raz częstsze

Gość gość
ja stosowalam ziajke na rozstepy nie jest droga,ale trzeba kupic minimum dwie w miesiacu, pozniej przeszlam na oliwke bambino, po kapieli samrowalam brzuszek,ale nei jak poprzedniczka ze sie lalo,cienka wasrtwa wmasowywalam w skore. jestem juz 2 miesiace po porodzi i nie mam ani jednego rozstepu ani na brzuchu ani na piersiach :)

Gość gość
tylko Palmers, do kupienia na Allegro

Gość gość
Nie ma czegoś takiego.Jeśli będą miały ci wyjść to i tak wyjdą.

Gość gość
do końca się nie zgodzę z tym, że jak mają wyjść to wyjdą. Bo u mnie wyszły i to naprawdę wielkie, ale zniknęły (kto wie, może znowu się pojawią). Od początku używałam oliwki w żelu Johnsona, raz dziennie wieczorem. W momencie jak troche zaczął mi rosnąć brzuch (ok 3 mies), rozstępy pojawiły się nagle, bardzo widoczne czerwone krechy. Doszłam do wniosku, że oliwka to za mało, kupiłam balsam przeciw rozstępom (na początek tańszy - Perfecta mama, bo uznałam że jak już te rozstępy się pojawiły to trudno, nie będę szaleć z tymi droższymi kremami). Używałam w ten sposób: rano Perfecta mama (nie brudzi ubrań), wieczorem Perfecta mama+ na to jeszcze oliwka. Rozstępy całkiem znikneły, na razie żaden nowy się nie pojawił. Jeśli chodzi o wydajność - oliwka w żelu bardzo wydajna. Jestem w 6 miesiącu, zeszła mi może 1/3 opakowania (a używam od początku ciąży, codziennie). Krem Perfecta skończył mi się tydzień temu, używałam 2 razy dziennie od ok 3 mies. Teraz zamiast perfecty mam krem Pharmaceris, na razie jest fajny.

Gość gość
Rozstępy same nie znikają jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.Być może wydawało ci,że są to rozstępy.Przecież rozstęp to pęknięta skóra więc jak same zniknęły?

Gość gość
Wiadomo że z dnia na dzień nie zniknęły. Po intensywnym stosowaniu tych kremów i oliwek na początku były trochę jaśniejsze, a teraz naprawdę nic na brzuchu nie mam. Wiem, że to może brzmi głupio i niewiarygodnie, bo sama nie mogłam uwierzyć że zniknęły, ale tak było. Zdjęć dowodów niestety nie mam :P Na pewno to były rozstępy. Wiem jak to wygląda, z resztą moja mama też je widziała i jeszcze mi mówiła, że miała to samo, tylko że jej zaczęło to zanikać dopiero po 40 rż :/

Gość gość
Od samego początku ciąży smarowałam sie oliwkami i innymi Kremami, i to i tak na nic jak zaczela pękać mi skóra to masakra :( polozna jak zobaczyla mnie na ktg to powiedziała ze dużo jest takich kobiet i zebym sie nie przejmowala bo to zależy od skory, jeśli maja wyjsc to i tak wyjdą, nieraz jest to uwarunkowane genetycznie, matka miska to i duże prawdopodobieństwo ze corka bd mieć. Po tym calym czasie stworrdzilam ze wyglądam jak zebra ale gdy patrze na mojego 4 miesięcznego synka jak sie do mnie smieje, ze oplacalo sie :)

Gość gość
Ja używałam oliwki Jonsons baby i niestety dostałam po niej uczulenia :( musze spróbować z Nivea

Gość gość
Ja jestem w 3 ciąży. Nie mam i nie miałam rozstępów nigdy, a w pierwszej ciązy przytyłam ponad 20 kg. Nie stosowałam żadnych kosmetyków . Myślę , że to jest w genach i nie wierzę , że jakiś kosmetyk może zapobiec.