Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

termin na 6 listopada

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich:) Miałam termin porodu na 6 listopada . NIe urodziłam jeszcze ,ale w czwartek byłam u lekarza i wszystko jest w porzadku . Dał mi skierowanie do szpitala ,bo jeśli nie urodze do poniedziałku bd musiała być w szpitalu. Czy któraś z Was tak miała ,że czekala na poród w szpitalu? do którego momentu czeka się a pozniej wywołuję ciaże jesli sie nie rodzi? Mam jeszcze pytanie ,bo jak na poczatku byłam u gina potwierdził ciąże 6 tygodniową ( z OM) ,a USG potwierdziło tą ciąże więc chyba nie mozliwe ze owulacja sie przesunełą ,bo USG by pokazało np ciaze młodszą o tydzien ? prawda? pytanie nie do temtu Mówią ,że od OM a zapldnienia jest jakies +- 2 tygodnie ,ale zawsze tak jest? CZy rzeczywiscie może być zaplodnienie od osttaniej miesiaczki ( ale chyba wtedy USG byłoby starsze prawda?)

Gość gość
w szpitalu wywołują 14 dni po terminie zwykle

Gość gość
dokladnie, ja mialam termim na 31 paźdz i 13 urodzilam, porod wywyływany, ale jednak cc

Gość gość
Mam jeszcze pytanie ,bo jak na poczatku byłam u gina potwierdził ciąże 6 tygodniową ( z OM) ,a USG potwierdziło tą ciąże więc chyba nie mozliwe ze owulacja sie przesunełą ,bo USG by pokazało np ciaze młodszą o tydzien ? prawda? pytanie nie do temtu Mówią ,że od OM a zapldnienia jest jakies +- 2 tygodnie ,ale zawsze tak jest? CZy rzeczywiscie może być zaplodnienie od osttaniej miesiaczki ( ale chyba wtedy USG byłoby starsze prawda?) ??? odowie ktoś

Gość gość
zapłodnienie jest + 2 tygodnie od om. może być trochę później raczej nie wcześniej

Gość gość
Zarodek/płód rośnie w swoim tempie. On po prostu wielkością odpowiadał 6 tygodniowi. Usg nie powie ci w dokładnie który dzień zaszłaś w ciążę. Nie wiesz tego?poród tuż tuż a ty zielonego pojęcia o takich sprawach nie masz?

Gość gość
no tak:),ale gdy np zaszło się podczas okresu albo na drugi dzień po okresie a plemniki przezyja 7 dni i do owulacji to sie nie wie kiedy sie zaszło tak czy siak

Gość gość
Różnie wywołują poród. Mi zaczęli wywoływać poród 5 dni po terminie a urodziłam równo 7 dni po.

Gość gość
no takusmiech.gif ,ale gdy np zaszło się podczas okresu albo na drugi dzień po okresie a plemniki przezyja 7 dni i do owulacji to sie nie wie kiedy sie zaszło tak czy siak ???

Gość gość
Plemniki przeżywają 7 dni?Dobrze się czujesz?

Gość gość
nie zawsze zapłodnienie następuje 14 dni po okresie - ja mam cykle ok.40 dniowe i owulacja występuje u mnie dopiero gdzieś w 28 dniu cyklu - czyli wtedy kiedy inne kobiety już czekają na okres... I w takim przypadku późniejsze urodzenie się dziecka jest naturalne, bo później nastąpiło zapłodnienie...