Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym tygodniu lekarz zobaczy zarodek

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny,w którym tygodniu ciąży(licząc od ostatniej daty miesiączki)lekarz może zobaczyć już zarodek?

Gość gość
w 8 tyg.

Gość gość
u mnie w 5t 1d był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy i to mały. Myślę, że powinnaś poczekać z usg do 7-8 tygodnia. Ja wybieram się w 9.

Gość gość
No właśnie ja mam wizytę pojutrze i to też będzie 5 tygodni i 1 dzień

Gość gość
na zarodek może być za wcześnie i prawdopodobnie jest.

Gość gość
U mnie w 7tc

Gość gość
ponoć jak lekarz ma dobry sprzęt to już w 5 tygodniu zobaczy zarodek

Gość gość
a jesli potrzebuje zaswiadczenie do pracy ze jestem w ciazy to kiedy takie zaswiadczenie lekarz moze wystawic, bardzo zle sie czuje i spozniam sie czesto rano, poprostu czuje ze niedosypiam, chce jakos to usprawiedliwic

Gość gość
witaj ja takie zaświadczenie do lekarza neurologa dostałam w 4tc i 2 dniu jakoś, to były 2 dni spóźniającej miesiączki. Miałam L4 szpitalne jeszcze, a zaświadczenie do pracy dostałam z pierwszym L4 ciążowym, czyli 5tc

Gość gość
witaj rowniez, ale to brzmi troche tak jakby cos tam u Ciebie bylo powazniej? bo ja mam takie normalne dolegliwosci ale jednak spozniam sie i czesto wychodze do toalety i takie tam...no napewno widza ze jestem mniej aktrywna w pracy. A u Ciebie jak bylo? Rowniez normalka? mam nadzieje ze wszytsko dobrze sie skonczylo :)

Gość gość
Jeju, jak wy kombinujecie... U mnie zarodek był w 6t3d W 8t3d to zarodek miał już 1.8 cm i zarysowane ludzkie kształty :-) Zaświadczenie i kartę ciąży dostałam podczas 2 wizyty. Pracowałam do 38 tc

Gość gość
nikt nie kombinuje kurna nie bylam wczesniej w takiej sytuacji i to nie jest tak ze " a wszytskie kobiety sa w tej sytuacji i jakos daja rade" no daja rade bo ktos im daje dobre rady, ja nie mam kogo spytac, to pytam was, nie chce palnac gafy w pracy, jestem wczesnie w ciazy moze cos pojsc nie tak i potem jak nie dam zaswiadczenia a powiem "szefie jestem w ciazy czasem moge sie spoznic czy cos" to o mi nie musi wierzyc tymbardziej jak cos nie wyjdzie pozniej. dlatego pytam jak wy byscie sie zachowaly i tyle. ale dzieki za odpowiedz

Gość gość
ja miałam L4 dlatego że nie mogłam tam pracować będąc w ciąży, ciąża nie była zagrożona. Zaświadczenie dostaniesz spokojnie.

Gość antkowiakk
w 6t4d 1sza wizyta i maleński pulsujący punkcik. Wtedy nie potrafiłam się tym cieszyć, bo byłam pełna obaw, ale dziś wspominam to z rozrzewnieniem. Wszystko skończyło się dobrze. Uważam, że nie ma co iść zbyt wczesnie do lekarza. Ja to bym nawet pózniej poszla, ale bylam przed urlopem i chcialam wiedziec co i jak.

Gość gość
Ja bym z ciekawości nie wytrzymała (gdybym nie chorowała) i pewnie tak czy tak byłam najpóźniej w 5 tc :]

Gość gość
Po co ci zaświadczenie - nie możesz po prostu w pracy powiedzieć, skoro się nie boisz, że za wcześnie? Ja w pracy i nawet znajomym mam zamiar powiedzieć w czw/pt, po usg genetycznym i skończonych 12 tygodniach.

Gość gość
No jak po co, jeszcze nawet nie ma potwierdzonej ciąży a już jej się pracować nie chce :-\ Zrobiła sobie dziecko bo chce kwoka osiąść na grządce w kurniku i wieść marne życie na łasce partnera i narzekać, później kolejne dziecko i wegetacja.

Gość gość
Ale jesteś wredna powiem ci. Bardzo lubię swoją prace i nawet jeśli sie spozniam to zostaje dłużej. Mam zamiar pracować jak najdłużej będę mogła. Jak możesz mowic cos takiego, nie wiem nie możesz zajść to sie wyrzucają na innych? Chce sie poradzić bo złe samopoczucie wpływa na jakość mojej pracy i zastanawiam sie czy powinnam to usprawiedliwić a z drugiej strony wiem ze jest wcześnie. Nie spodziewałam sie takich uszczypliwych komentarzy.

Gość gość
I zapewniam Cie ze na niczyjej łasce życia nie będę wiodła bo w kraju w którym jestem przysługuje mi 80% wynagrodzenia przez 48 tygodni po rozwiązaniu a mojemu partnerów 14 tygodni z pełna wypłata, nie wiem skad sie biorą takie zawistne istoty jak ty. Człowiek chce zwykłej porady, pogadać a tu taka wyskoczy

Gość gość
ja byłam na pierwszym usg w 7 tygodniu i 5 dniu, zarodek był i biło serce

Gość gość
Innym dziewczynom dziękuje za normalne ludzkie podejście. Pozdrawiam

Gość gość
Fajnie :) nie moge sie doczekać potwierdzenia ze wszystko jest dobrze :)

Gość gość
U mnie w 5t6d PODOBNO widać było mikro pulsujący punkcik - ale ja sama to średnio widziała, zwłaszcza, że obraz usg mży. W 7t2d było już wyraźnie widać zarodek 18mm.

Gość gość
Dziękuje ci za odpowiedz :)