Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stosunek a zapłodnienie

Polecane posty

Gość gość

Hej:) Mam pytanie ostatnią miesiaczke miałam 8 pazdziernika trwała 4 -5 dni nie wiecej dzien po miesiaczce 12 miałam stosunek i w późniejszym czasie także 18, 19 , 20 później też ,ale nie wiem czy brać je pod uwagę,bo owulacja by się mi chyba tyle nie spóźniła ;/ Byłam u lekarza wczoraj i pow mi ze jestem w 6 tyg ciazy (z OM) i USG tez potwierdziło. I zastanawiam się czy zaszłam 12 po okresie czy w tych późniejszych terminach,bo chciałabym sobie obliczyć od zapłodnienia,bo wiem jakie są niekiedy problemy z tymi datami porodu ;/ Wiem,że skad wy to mozecie wiedzieć ,ale wasze opinie może mi pomogą!:) Zastanawiam sie wlasnie nad tym 12 pazdziernika,bo slyszLAM ze plemniki długo zyja(do owulacji) i teraz sie poplątalam a takze ze od stosunku do zaplodnienia jest duza pauza

Gość gość
Ale nmasz problemy...

Gość gość
wydaje mi sie ze jesli mialas miesiaczke 4-5 dni a stosunek 12tego (dzien po miesiaczce) to okres zaczal Ci sie dajmy na to 7. owulacje moglas miec okolo 10-15 dnia cylku to jest bgardzo roznie u dziewczyn... zalozmy ze to byl 13 dzien tak dla wysrodkowania.. plemniki zyja jakies 5 dni max. To jesli mialas owulacje (7+13=20) okolo 20tego to przypuszczam ze to raczej 18ego byl szczesliwy grzybek :D

Gość gość
teraz przeczytalam ze miesiaczke mialas 8 no to 18-19 poczeliscie zycie :D

Gość gość
(7+13=20) o co to chodzi? dlaczego + 13? JEŚLI MOGĘ ZAPYTAĆ?

Gość gość
aha już wiem:) he owulacja :) no tak:P

Gość gość
już wiem wiem owulacja:) późno i nie kontaktuje :);p

Gość gość
a możliwosc jest taka ze np to była ta pierwsza data i plemniki przezyją do owulacji? zaplodnienie pozniej i zajajeczkowanie se troche trwa więc juz sama ni wiem.