Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczonamamama

Kiedy wasze dzieci przespały całą noc bez karmienia

Polecane posty

Gość zmeczonamamama

ech pewnie takich tematów jest wiele, kilka nawet czytałam, ale aż mi się wierzyć nie chce że niemowlęta 3-4 miesięczne przesypiają noce bez karmienia i śpią po 12 godzin jednym ciągiem. Mój synek ma 7 miesięcy, kłade go o 20 i o tej porze dostaje kolacje. Potem budzi się ok 23, potem ok 02 i ok 04/05 nad ranem... oczywiście domaga sie butli..... już nie wiem co mam robić, jestem wykończona, bo pracuje a jemu dodatkowo zaczeły zęby wychodzić. Pomocy!!!!!

Gość ło jezusiu
musisz zadbac o to żeby nie budzil się w nocy z głodu, czyli na noc ostatnia butla z kleikiem/kaszką w nocy jak ci się budzi to podawaj już tylko wodę i smoka do spania, bo może chodzi o uspokojenie się a nie o jedzenie

Gość gość
Moja córka nie budziła się w ogóle na karmienie, tak lubiła spać:P i to możliwe że noworodek się nie budzi..ale są dzieci które budzą się co chwila..to chyba zależy od dziecka po prostu. Mała ma teraz 19 miesięcy i śpi od 20.00-8.00 rano rano budzi się na butlę i tyle:)

Moja mała zaczęła przesypiać noce jak poszłam do pracy-miała około 15 miesięcy-nie piła już mleka nawet w dzień-teraz (20miesięcy) zdarza jej się obudzić na picie wody. Wiem ile to stresu bo od urodzenia budziła mi się co 2 godziny i zmiana mleka czy zagęszczanie nie pomagały. Cierpliwości

Gość gość
Mój od początku drugiego do początku piątego miesiąca przesypiał, nie całe 12 godz. ale tak 6-9 godz. Na palcach by można policzyć takie sytuacje kiedy się budził w nocy. Potem ząbkowanie, wyjazd taty, w ogóle duże zmiany życiowe, pionizacja- zakładam że to duże przezycie, znowu ząbkowanie... i spanie takie że chodziłam na rzęsach,a wtedy najbardziej by się sen przydał. Bo z dziecka które leżało, gaworzyło i się śmiało a w nocy dawało odpocząć rodzicom zrobiła się raczkująca wszędzie torpeda, zrzucał wszystko na głowę, ze względu na ząbkowanie marudny, a w nocy potrafił budzić się z diabelskim chichotem i bawić się 4-5 godz, to świtu... Potem po 9. mcu zaczął zasypiać znowu porządnie i tylko sporadycznie przy katarze albo ząbkowaniu zdarzało się że nie mógł spać.

Gość gość
Maja córka ma 18miesiecy - budzi się raz w nocy maks dwa.... Eh, wierze ze będzie ok:-)

Gość gość
Ja (to ja z 23:54) już się oduczyłam udzielania dobrych rad. Zazwyczaj jeśli jest coś konkretnego co nie pozwala dziecku spać to mama sama to zauważy, a nieraz to po prostu taki typ... Mi się wydawało że to ja sobie tak super radzę bo mi dziecko ładnie je i ładnie śpi. Do pierwszego ząbkowania właśnie jak miał 5. mcy bo jak się okazało, postępowałam tak samo ( biorąc poprawkę na rozwój i ząbkowanie) a jakoś dziecko nagle ani spać, ani jeść nie chciało... To chyba nauczka taka, wcześniej się wymądrzałam tutaj że "nakarm na noc, dbaj żeby jadł regularnie, w dzień nie zaciemniaj pokoju, daj przytulankę, ja tak robię i śpi jak z bajki!". Guzik prawda, dziecko spało bo tak mu odpowiadało. I dalej tak robi, np. zasypia późno, teraz już chodzi do przedszkola, wstaje wcześnie a dalej jak zaśnie o 21:00 to jest dobrze... Typowa "sowa" od urodzenia...

Gość zazdrośni nie wierzą
Mój synek przesypia każdą noc od kiedy wrócił ze szpitala. Śpi minimum 7-8 godzin bez pobudki. Teraz ma 7 miesięcy. A w szpitalu było odwrotnie - w nocy nie spał wcale, ale był głodny, a panie położne jakoś niespecjalnie służyły mi radą (byłam trochę niekumata przez te emocje i po cc).

Gość ksennaaaa
moj synek przesypia noce gdzies od 5-tego miesiaca. Spi po 12 - 14 godzin w nocy. Dzis ma 11 miwsiecy i w ciagu dnia tez nadal duzo spi.

Gość zazdrośni nie wierzą
Mój synek także w dzień śpi, wręcz domaga się snu. Już nawet udaje mi się go uśpić w domu, a wcześniej tylko na spacerze.

Gość gość
moja zaczęła przesypiac noce jak miala skończone 3mies.po pierwszej takiej nocy jak wstalam rano to sprawdzalam czy wszystko ok, pytałam męża czy przypadkiem nie wstawał bo pomyślałam że może ja już tak zmęczona i jej nie usłyszałam ale jednak nie. później sporadycznie sie budziła ale zazwyczaj tylko po Smoczek. karmiona mm bo to też ma znaczenie.

Gość gość
mój synek na piersi zaczął przesypiać noce koło roku ale później zaczęły mu iść 4i3 i zaczął znów w nocy przebudzać się.

Gość gość
a moj synek spi od 3 tyg zycia po 8-10 godz w nocy i nie budzi sie na karmienie. w dzien spi okolo 3 godzin.

Gość gość
Synek kp + raz dziennie mm początkowo budził się raz ok 4-6, od ok skończenia miesiąca przesypia od ok 22 do 7 (np. teraz jeszcze śpi a mi z piersi cieknie).

Gość gość
mój synek zaczął przesypiać całe noce jak miał dwa tygodnie ale najpierw zasypiał dopiero o 23 i spał do 6 karmienie i nów spał do 11 później się to wydłużyło i jak miał miesiąc to spał już od 20 do 8 ale nie myślcie że ze mnie taka szczęściara w dzień podsypiał tylko po 15 minut i wszystko i tak musiałam robić w nocy, też chodziłam nie wyspana nie mówiąc o tym , że prawie cały czas w ciągu dnia domagał się piersi płakał od rana do wieczora później okazało się że to alergia pewnie w dzień tak się biedy wymęczył, że na noc padał Pierwsze zęby wyszły jak miał 4 miesiące. Każde dziecko jest inne. Do 9 miesiąca ma prawo być głodne w nocy

Gość gość
Autorko a probowalas dawac m cos do picia o tych porach? Moj sie budzi tak samo jak twoj ale chce mu sie po prostu pic. Ok.5-6 dostaje mleko. Wczesniej jak dostanie wode to pije nawet po ok 100 ml.i zasypia na 3-4 czasami 2h. Roznie. Dzis np.o 23 krecil sie,dostal smoka,spal do 1. O 1 wypil wody,sporo,nie patrzylam ile i o 4 krecil sie,dawalam wode,nie chcial,potem wypil z 50ml. Ale ze byl glodny zasnal na pol godziny i o 5 wypil ok.100ml mleka. I wstal dopiero po 8. Tez nie znam zlotego srodka na przespane noce,ale dziekuje ze tylko sie pokreci przez seni spi dalej a jak niektorym wstaja i chca sie bawic.

Gość PaniGruszka
Moja córka (karmiłam piersią ) zaczęła przesypiać cale noce jak miala dokładnie 10 tygodni..

Gość gość
Moja córka miała dokładnie 10 miesięcy kiedy po raz pierwszy nie obudziła się na mleko , wtedy też rzuciła smoczkek nocny, wcześniej budziła się tylko raz w nocy więc było znośnie.

Gość gość
Mój mały do 3 miesiąca spał całą noc, a gdy zaczęły mu wychodzić ząbki to wtedy zaczęły się pobudki. Teraz ma ponad roczek, wszystkie ząbki i dalej się budzi, bo wróciłam do pracy, a on po prostu w nocy nadrabia tęsknotę za mamusią. Córka gdy miała 2 latka to w końcu przestała się budzić i spała całą noc, od 20.00 do 7 rano, baaaardzo rzadko się budzi, ale jeżeli coś to około 22.00 i to tylko dlatego, że coś jej się przyśniło. Dzieci budzą się w nocy bo tęsknią, bo ważniejsza jest mama niż ciągły nieprzerywany sen, bo się czegoś boją, bo za duszno mają w pokoju, jest im za ciepło, za zimno..... Najgorsze są ząbki i tęsknota i do czasu aż nie podrośnie to będzie się budzić.

Gość gość
autorko- moj syn po 3 miesiacu potrafil spac od 20 do 8 rano wiec uwierz :)

Gość ewa233
Mój synek ma 3 miesiące i budzi się 2 razy w nocy w dzień śpi może łącznie z 2 godziny taka mała sowa za dużo snu nie potrzebuje. Teraz ma fazę ślinienia się stał się niespokojny i nie chce jeść już tak 2 dni na ząbki chyba za wcześnie ale każde dziecko jest inne jak myślicie czy to już ząbkowanie bo sama nie wiem?

Gość Kasia_i_Jakub
Jak córka miała 2 miesiące przestałam karmić piersią i była to super decyzja. Na mm od 3-go miesiąca spała 7 godzin bez przerwy, a od 4-5 miesiąca 8 a czasami nawet troszkę dłużej. Tylko oczywiście ja albo Mężuś wieczorem "tankowaliśmy" córeczkę do pełna właśnie żeby spała :)

Gość gość
Nie masz źle, mój syn ma dwa lata i o 2 w nocy wypija butle. Może 10 nocy przespał jak na razie bez jedzenia.

Gość gość
z***biście, napchać dzieciaka żeby mieć spokój to cała charakterystyka kafeteryjnych mamuś :D

też podobnie jak poprzedniczka: córka przesypia noce od, 5/6 m-ca życia. Ogólnie budziła się na karmienie do ok. 3 m-ca, potem to ja sama karmiłam ją na spiocha bo mala była ok 3 centyla, wiec chciałam ją troszke podpaść. czasem mloda sie obudzi w nocy, ale głównie dlatego, ze chce pic (woda). Moja teściowa twierdzi, ze ja ją głodzę, bo dziecko w nocy MUSI jeść. Bo przecież POTRZEBUJE. pieprzenie. *** współczuję autorko, to masakra takie karmienie jak ty masz, dawaj dziecku na noc butle np. sinlacuu gestego, zobacz ile po tym prześpi.

Gość gość
Moje roczne dziecko od dawna nie je w nocy, ale to nie znaczy, że się nie budzi :-/ (albo mu się nie chce spać, albo problemu z brzuszkiem, albo coś tam innego). Też mam dość. Jak miał 3-4 miesiące to dostawał jedzenie o 23, potem dopiero ok 5 rano. Jakoś w wieku 5-6 dostawał na noc kaszkę bez cukru i albo go karmiłam dopiero ok 5, albo wcale.. już nie pamiętam.. ale wiem, że szybko przestałam go karmić w nocy Gdy miał7-8 miesięcy to wychodziły zęby, budził się, nie spał np. po 3 godziny.. od 1 do 3-4.. i wtedy to ja już byłam wykończona to o tej 4 dostawał troszkę (90-100ml) mleka, żeby zasnął (nie zawsze działało) i nie wstawał o 7-8, tylko później, bo chciałam odespać to. Ale to było kilka razy. bo w zasadzie od 7 miesiąca to raczej nie jadł w nocy. W każdym razie na pewno w wieku 9 miesięcy już w nocy nie jadł w ogóle.. i nie piszcie mi kobiety, że dla Was karmienie o 5:30-6:30 nie jest karmieniem "nocnym"- dla mnie jest. Moje dziecko od 9 miesiąca ma przerwę między kolacją, a śniadaniem 10-13 godzin. I jak zje kolację np. o 20, to śniadanie dopiero ok 9-10 rano.

Gość gość
Moj ma 14 miesiecy. W nocy budzi sie jakies 4-6 razy. Czasami rozbudzi sie na 2 godz. W dzien ma 1 drzemke okolo 1,5 godz. Kolacje jada o 19 okolo 20 juz spi. (7 rano wstajemy). Przy kazdej pobudce chce cyca. Jestem wykonczona.

Gość Biała Perełka
Moja córka budziła się tylko w okresie noworodkowym a więc przez pierwszy miesiąc. Pierwsze dwa tygodnie dwa razy (o 1 i 5) a później tylko raz. A jak skończyła miesiąc, chyba nawet niecały to przesypiała całe noce i mało tego spała i nadal śpi od 21 do 8.30, a czasami nawet dłużej. Ma 4,5 msc a od 3,5 ani razu w nocy się nie obudziła... nikt mi nie wierzył dopóki moi rodzice z nią nie zostali jak my poszliśmy na wesele. Później cała rodzina wypytywała czy to prawda :D Na początku zastanawialiśmy się czy ją wybudzać, kilka razy próbowaliśmy, ale na śpiocha nie chciała jeść, więc po trzech próbach daliśmy spokój :)