Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zimowe buty KAMIK dla malucha

Polecane posty

Gość gość

Jak oceniacie jakość tych butów? Wiem że to porządna kanadyjska firma z tradycją jednak nieraz zawiodłam się na markowych butach i córka jakimś cudem miała w nich zimną stopę i to już w późną jesień kiedy tak naprawdę nie było jeszcze mrozów. Podobno te butki są rewelacyjne ale na zagranicznych forach też zdażały się negatywne opinie (trzy które znalazłam). Nie pytam o konkretny model ale mam na oku sniegowce ściągane paskiej ma rzep (granatowe z żółtym napisem Kamik na boku) które mają filcową wkładkę wyciąganą. Córka ma 2,5 roku i żywioł w nogach także pluchy i błoto to dla niej raj na ziemi. Jeżeli macie już sprawdzone wrażenia to bardzo proszę podzielcie się z nimi.

Gość gość
Ja mam takie a kupiłam je zeszłej zimy dla córki i tej zimy ponownie je kupujemy. Buty są rewelacyjne ale numeracja trochę zaniżona przez tą wkładkę. Nieprzemakalne i bardzo ciepłe. Mojemu dziecku szybko marzną nogi a to pierwsze buty które utrzymały je w cieple! Też długo szukałam i przeszły nam przez ręce takie matki jak Ecco, Richter, Geox i niestety ale nie sprawdziły się w duże mrozy, w końcu zakupiłam zwykłe butki zimowe Stups przez Zalando i to już była katastrofa pomimo tego że miały same dobre opinie użytkowników. W Stups palce u nóg córka miała jak lody. Kamik są świetne jedynie jak dla mnie wadą jest to że nigdzie nie znalazłam info czy można prać tą filcową wkładkę. Od producenta dostałam wskazówkę by do tych butów wkładać skarpety o mniej naturalnym składzie czyli więcej elastanu bo one nie trzymają wilgoci , szybko schną i buty niejako współgrają z takim materiałem więc grube wełniane skarpety raz że niepotrzebne, dwa, niewskazane :). Polecam gorąco. My mieliśmy granatowe, teraz kupujemy fioletowe.

Gość gość
Dobry wybór! Ja buty Kamik wybieram też na lato na nasze wędrówki (trekkingowe buty i sandały) a na zimę syn dostaje sniegowce tej marki i nawet nie zastanawiam się przy kupnie czy ten czy ten model będzie równie dobry bo do wszystkich mam zaufanie od tej pory.