Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justysiaisia

Leki na przeziębienie a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość justysiaisia

Witam. Zażywałam następujące leki na przeziębienie: *polopiryna complex *febrisan (2 saszetki) *1 tabletka aspiryny C *rutinoscorbin Nie wiedziałam czy obniżają skuteczność tabletek więc nie współżyłam z narzeczonym przez okres ich brania i przez kolejne 7 dni po skończonej kuracji. Następnie potem kochaliśmy się już normalnie do końca. Czy te tabletki obniżają skuteczność? Czy istnieje ryzyko, bym była w ciąży? Dziękuję serdecznie za życzliwe komentarze, odpowiedzi.

Gość gość
odpowie ktoś? :(

Gość gość
Te leki obniży ci chcicę na bzykanie

Gość gość
Pytam poważnie, naprawdę proszę o odpowiedź. Będę bardzo wdzięczna

Gość gość
nie obniża ci skuteczności. Antybiotyki obniżają i nie które leki ziołowe,na ulotce zawsze jest to napisane:)

Gość gość
nie obniża ci skuteczności. Antybiotyki obniżają i nie które leki ziołowe,na ulotce zawsze jest to napisane:)

Gość gość
Dziękuję serdecznie za odpowiedź. A ja i tak zrobiłam sobie to zalecenie jakbym brała antybiotyk czyli w trakcie nic i 7 dni po kuracji też nic. Czyli jestem bezpieczna i nie ma możliwości ciąży? :) Dziękuję bardzo.

Gość gość
Kiedy zażywam dodatkowe lekarstwa, co do których nie mam pewności jak działają z moimi tabletkami antykoncepcyjnymi, dodatkowo stosujemy prezerwatywę. Ostatnio na wizycie ginekolog zalecił mi przyjmowanie Harmonelli, która chroni serce, wątrobę, pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi. Na razie nie planuje potomstwa więc wolimy się dodatkowo zabezpieczyć.

Gość lovarr
Ja przy tabletkach antykoncepcyjnych jak zachorowałam brałam sambucol extra strong i nie bylo zadnych powiklan ani nie kolidowaly ze soba jedne tabletki z drugimi takze polecam :)