Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skuteczny sposob na luzpiez

Polecane posty

Gość gość

Jaki znacie skuteczny sposob na lupiez? tak zeby nie powracal. uzywalam szamponu z selenem, ale jak przestane uzywac lupize wraca po kilku tygodniach. Moza sa jakies naturalne sposoby na pozbycie sie raz na zawsze lupiezu?

Gość gość
Olejowanie skóry głowy i mycie łagodnym szamponem bez sls.

W pierwszym podejściu powinnaś przyjrzeć się swojej diecie. Łupież to grzyb, a więc uwielbia cukier ! Cukru powinnaś się pozbyć ze swojej diety, całkowicie !!! Polecam odstawić róznież żółty ser, prztworzoną żywnośc, białą makę. Polecam do nacirania skóry głowy olejki takie jak cynamownowy, oregano, eukaliptusowy itd świetnie sprawdzi się tutaj rózniez olej koksoy który tak jak w/w produkty ma działanie antygrzybicze i przciwbakteryjne. urynoterapia świtnie zwalcza łupież, noo ale to dla ludzi z bardziej ekstremalnym podejściem do życia :)

Gość beti12345678
Ja używam Nizoralu, można kupić jednorazowo saszetkę w aptece kosztuje chyba 3 zł i pomaga w stu procentach! wystarczy raz na tydzień, chyba że potrzeba więcej to dwie saszetki na tydzień :)

Gość BellaWlu
Domowych sposobów nie polecę, mimo że sama stosowałam, bo nic nie zadziałało, łupież zastawał a tylko bardziej podrażniłam skórę głowy. Kilka miesięcy temu przeszłam kurację Pirolamem, myłam nim głowę przez 4 tygodnie co drugi dzień. Szybko łupież zaczął się zmniejszać, zaczerwienienia na głowie też. Przestała mnie też swędzieć skóra głowy, jednak ważne by zastosować pełną kurację i nie zaprzestać używania tego szamponu jak tylko będą pierwsze efekty. Zawarta w Pirolamie cyklopiroksolamina niszczy grzyby odpowiedzialne za powstanie łupieżu i łagodzi podrażnienia. A substancje odżywcze zawarte w tym szamponie odżywiają włosy i skórę głowy, więc jak dla mnie lepiej zastosować kurację tym szamponem niż bezskutecznie kombinować z domowymi sposobami.

Gość gość
pirosram, spamerko :)