Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszly ojciec

czy prasowac niemowlalowi ubranka

Polecane posty

Gość przyszly ojciec

Jesli tak to po co? Bo ciezko przekonac moja ze to bezsensu. Co Wy na to?

Gość gość
Zapezy ile ma, na poczatku chodzi o to aby zabic bakterie ja prasowalam do ok 3 mca

Gość gość
bez sensu. uprasowalam za 1x, jeszcze przed narodzinami mlodego. unranka piore osobno, w plynie dla dzieci i mysle, ze wystarczy. no chyba, ze dziecko jest jakies alergiczne...

Gość gość
tak powinno sie chodzi dokładnie o zabicie bakterii temperatura

Gość gość
Ja raz wyprasowałam jak szykowałam wyprawkę dla dziecka ,a tak w ogóle nie i zadne dziecko nie miało uczuleń itp

Gość gość
Jak chce niech prasuje. Ja jako osoba oczekujaca na trzecie dziecko wiem, ze nie bede prasowac. Nie ma sensu na jeden raz jak za chwile intak idzie do prania. A ze zabije to bakterie? Pomyslcie sobie ile bakterii znajduje sie w szpitalu, pierwszym miejscu do ktorego trafia dziecko. Nie ma sensu utrzymywac az takiej sterylnosci po opuszczeniu jego murow bo to juz nie ma sensu. Wyparzanie smoczkow, butelek - owszem, ale prasowanie spiochow???

Nie prasowałam synowi i nie prasuję córce. Zajechałabym się na amen, wolałam odpocząć niż później biadolić jak to mi ciężko. To przysparzanie sobie pracy. Dzieci mają się wyśmienicie, żadne bakterie ich nie pożarły.

Gość gość
ja prasowalam chociazby dlatego ,ze po praniu byly wymiete, poza tym sprawia mi to duza przyjemnosc,wiec czemu nie :) przyszly ojciec- a dlaczego chcesz ja przekonac? w czym ci to przeszkadza?

Gość przyszly ojciec
Bo wg mnie to marnotrawstwo czasu. Jeszcze zrozumiem iście w gości. Ale mi tłumaczyła że wszyscy tak robią. Czekamy na malucha i 3 dzien walczy pranie prasowanie. I tak w kółko. Bardziej mi chodzilo o to czy to przesad czy naukowe. W bakterie nie wierzę.

Gość gość
Jak w czym przeszkadza zamiast piwka i meczu pewnie MUSI sie zajac dzieckiem i to mu przeszkadza...