Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z miesiączką

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 20 lat i problemy z miesiączkowaniem. Moje cykle trwają od 28 do 48 dni, zwykle jest to 38-40 dni, czyli są bardzo nieregularne. Kilka razy zdarzyło się, że nie miałam miesiączki przez 2-3 miesiące. Do tego już tydzień przed miesiączką mam bóle brzucha, szczególnie po oddaniu moczu, obrzęk i ból piersi. Pierwszy dzień miesiączki to dalszy koszmar, bardzo silny ból brzucha, pleców w okolicy nerek, promieniujący do nóg, biegunka, ból głowy. Krwawienie trwa zawsze 7 dni, pierwsze są dosyć obfite i pojawiają się skrzepy krwi. Czy to może świadczyć o jakiejś chorobie? Napewno są to również zaburzenia hormonalne? W przyszłym tygodniu będę robiła badania. Co o tym myślicie? Może też tak macie? Proszę o jakieś rady.

Gość katarr
Mogą to być zaburzenia hormonalne, zespół napięcia przedmiesiączkowego, zespół policystycznych jajników i wiele innych mniej lub bardziej poważnych schorzeń. Najlepiej udaj się do ginekologa i wszystko się wyjaśni. Pozdrawiam

Gość gość
upupup

Gość gość
tez mam 20 lat, roznica miedzy nami jest taka ze moje krwawienie trwa z 4 dni maksymalnie i nie boli mnie az tak bardzo niestety miesiaczki bardzo nieregularne ginekolozka nie leczyla mnie na nic, mialam brac sobie progesteron na wyregulowanie ale nic mi to nie dawalo wiec teraz po prostu czekam az przyjdzie sam z siebie pzdr

Gość gość
Robiłam badanie prolaktyny i wyszło dużo za dużo.... 74 przy normie do 25. Co to może oznaczać?? Idę do gina, ale dopiero w przyszłym tygodniu. Czy z tego mogą wynikać moje wszystkie problemy z miesiączką? Proszę o rady