Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darvulia

Dni płodne i ryzyko ciąży

Polecane posty

Gość darvulia

Witam. Mam pewien problem. Otóż mam 30-dniowe cykle. Kochałam się z narzeczonym w 5dc kiedy jeszcze miałam @, 8,9 i 10dc. Za każdym razem kończył we mnie. Czy jest prawdopodobieństwo ciąży? Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
owszem jest, szczególnie z tego stosunku w 10dc. A poza tym jakiż to problem? Jeśli tak współżyjesz to widocznie chcesz ciąży wiec po co te pytania ?

Gość darvulia
Otóż to, chciałabym już zostać mamą. Dlatego też zastanawiam się czy jest owe prawdopodobieństwo czy jednak może nic z tego nie będzie.

Gość gość
Duze prawdopodobieństwo ciąży

Gość gość
Obwawiałabym się co do tego 10 dnia. Owulacja może ulec przesunięciu. Jesli chcesz współżyć bez zabezpieczenia lepiej by było gdybyś sobie wyznaczała dni płodne na bieżąco. Możesz skorzystać np z Afrodyty na ślinę. To taki tester dni płodnych i niepłodnych

Gość gość
Może ktoś dokładnie wyjaśnić jak dokładnie działa ten tester? Zainteresowało mnie to

Gość krowakolorowa
Możesz sobie mniej więcej wyznaczyć dni płodne poprzez kalkulatory dni płodnych i tu odsyłam do google. Testy owulacyjne możesz kupić na allegro w jakichś śmiesznych cenach - ja kiedyś kupowałam ale nie są one do końca wiarygodne - tu też odsyłam do google. Poza tym możesz też zainteresować się obserwacją własnego ciała, np śluzu dowiesz się wtedy kiedy masz dni płodne. Z dodatkowcyh ciekawosyek - gdy kochasz sią na początku dni płodnych jest duże prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki, gdy pod koniec - chłopca. Dlaczego? Bo plemniki niosące geny żeńskie są wolniejsze ale bardziej wytrzymałe, a te męskie są szybie ale słabe i krócej żyją w drogach rodnych :)

Gość gość
Jak działa tester? Google nie gryzie... Wejdź sobie na www.testerafrodyta.pl , tam masz wszystko wyjaśnione.