Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie jecie teraz warzywa i owoce

Polecane posty

Gość gość
jabłko cukinia papryka cebula rzadziej: marchewka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Uwaga na trucizny kuchenne: - truskawki - brzoskwinie - borówki - por

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dlaczego trucizny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jabłka, mandarynki, grejfruty, marchew, ziemniaki, pora, pomidory, ogórki, choć wiem, ze już pędzone sztucznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"Kuchenne trucizny W/g nauki świętej Hildegardy istnieją produkty, których nie powinniśmy używać w kuchni, ponieważ powodują w organizmie człowieka ogromne spustoszenie. Zalicza się do nich brzoskwinie, śliwki, truskawki, por i wieprzowinę. Truskawki Truskawki prowadzą do zaflegmienia organizmu i nie wykazują żadnej mocy uzdrawiającej. Nie są zdrowe ani dla chorych, ani dla zdrowych, bowiem rosną blisko ziemi często w zgniłym powietrzu. Powodują zaflegmienia organizmu, często prowadzą do stanów zapalnych, alergii, wysypek. Brzoskwinie Podobnie jak truskawki powodują alergię i wysypki skórne. Owoce nie nadają się ani dla zdrowych, ani dla chorych. Niszczą dobre soki w organiźmie i zaflegmiają żołądek. Smakosze tych owoców powinni obrać je ze skórki i usunąć pestki, a następnie włożyć je do wina z pieprzem i solą. Staną się w ten sposób mniej szkodliwe. Por źle wpływa na układ odp***ościowy, ponieważ krew i wszystkie soki według świętej Hildegardy stają się własnym przeciwieństwem i negatywnie wpływają na układ krwionośny. Śliwki wzmagają melancholię, prowadzą do wahań nastroju, depresji, reumatyzmu. Ponadto, według nauki świętej Hildegardy należy unika kaczki, gęsi, ogórków, jagód, kapusty, tłustych mięs, grzybów, białego cukru. Kolejną cenną wskazówką jest unikanie nieugotowanych potraw. Święta Hildegarda polecała gotować lub dusić potrawy, co sprawia, że stają się delikatniejsze i bardziej strawne. Proces trawienia trwa kilka godzin, surowe potrawy ( warzywa i owoce) przechodzą proces fermentacji gniją i pleśnieją w jelitach. Naturalna flora jelitowa jest zaburzona przez surowe pożywienie."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to mało. u nas marchew, pietruszka, Seler, ziemniak, kalafior, brokul, papryka, ogórek, pomidor, sałata lodowa jabłka, banany, mandarynki, pomarańcze to tyle tak na szybko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Brokuł, kalafior, dynia, cukinia, marchew, kiszonki, brukselka, kapusta, lodowa, ziemniaki, fasola, groch, rzepa, cebula, czosnek, typowe do wywaru - pietruszka, por, seler Jabłka, gruszki, śliwki, cytryny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
brukselka buraczki,kapusta marchew,seler,groszek kalafior,fasolka szparagowa,dynię,patisony,pomidory,rzepa,sałata,ogórki,paaaapryka owoce jabłka gruszki,śliwki,pomarańcze,kiwi,banany,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dynia mniam, mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×