Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lekarka mi nie chciala wystawic L4 w ciazy 38tc spotkalyscie sie z czyms takim

Polecane posty

ustawodawca postanowił, że od 38tc można iść na macierzyński i lekarze niechętnie wydają zwolnienia po 38tc. mi się skończyło zwolnienie jakoś na 8 dni przed porodem (leżałam już wtedy w szpitalu) i szpital mi nie wystawił zwolnienia L4 na ten czas. Musiałam te 8 dni z macierzyńskiego wziąć. Ale 8 dni to nie np 2-3tyg. Bo można urodzić w 38tc a można w 41tc.

Gość gość
ja nie rozumiem, niektóre babki dostają od poczatku ciąży pomimo, że czują się dobrze, wręcz chwalą ię, że po co pracować jak 100 % płatne. to jest przegięcie i oszustwo. natomista w tak zaawansowanym etapie lekarka powinna dać, w każdej chwili może zacząć się poród.powodzenia

Gość gość
uważam ze powinnaś dostać, a nawet na twoim miejscu bym to wymusiła od lekarki, a jak mimo to nie da to bezczelnie bym powiedziala ze ide do innej... dla mnie tez ciąża to nie choroba, ale po ch*j pracowac skoro ma się na L4 100% płatne i mozna się odprężyć, zrelaksowac i wyciszyć w domu, mozna w tym czasie spokojnie lepiej zagospodaropwać lepiej swój czas niż w badziewnej robocie z gratisowym stresem. jak można to trzeba traktowac zus tak jak on traktuje ludzi kalekich, starszych i z perspektywą, ze nam i tak nic z niego nie pozostanie a składki bierze z każdej wyplaty wysokie!

Gość bromba81
słyszałam,że po 38 miesiącu nie dają L4 tylko właśnie macierzyński, nie mam pojęcia dlaczego....

Gość gość
koniec koncow dala mi to l4, ale z wielka lacha i tylko dlatego ze tak mnie wkurzyla,ze cisnienie mi skoczylo 169/110

Gość bromba81
niby że właśnie po 38 ciążę się uważa za donoszoną,ale przecież jeszcze się dziecko nie urodziło.....

Gość gość
lekarz chcial ci dac urlop macierzynski?? chyba zaproponowal, abys skorzystala; bo jak mogl dać???

Gość gość
nie wiem jak to jest z tym macierzynskim,ale powiedziala,ze moze mi "wypisac macierzynski" cokolwiek to znaczy

Gość gość
moje zdanie na temat l4 w ciazy w ciazy zazwyczaj jestesmy raz w zyciu-tak panstwo nas rozpieszcza ze stac nas na 1 dziecko w ciaze zajsc coraz trudniej wiadomo chemia konserwanty zanieczyszczone srodowisko czy naprawde w imie tekstu ciaza to nie choroba mamy rezygnowac z l4 choc obiektywnie dobrze sie czujemy? 2 moje kolezanki tak zrobily praca biurowa -przeciez co mnie zmeczy 8 h promieniowania kompa robi swoje stracily ciaze po 3 miesiacu wiec nie taka wczesna...