Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza wizyta i potwierdzenie ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam kobietki, kilka dni temu zrobilam test- pozytywny! po wielu mieisacach staran....radosc jest ogromna, ale rowniez wiele obaw czy wszystko jest ok. Czeka mnie pierwsza wizyta, jak ona wyglada? jakie badania sie wykonuje na poczatku ciazy? to moja pierwsza ciaza, mam wiele pytan, watpliwosci, obaw...

Gość gość
Jeśli to wczesne stadium ciąży to lekarz zrobi USG żeby się upewnić czy jesteś, zapyta kiedy ostatnio miałam okres, kiedy się skończył i tyle, zaleci brać kwas foliowy :) to wszystko, wizyta będzie szybka :) badania zleci ok 2 miesiąca czy 3 od razu nie zleca :)

Gość małgosia230292
jestem na tym etapie więc odpowiem 2 ciąza u mnie test pozytywny poszłam na wizyte lekarz zbadał mnie usg nie wykonał dopiero za jakis czas na tak wczesnym etapie jeszcze nie widac podstawa nastepną sa badania bhcg ktora wskazuje czy w krwi jest obecny hormon odpowiadajacy za ciąze i w jakim stęzeniu nastepnie morfologia mocz ogólny potem nastepne badania usg itd itp ja za 2 tyg z wynikami miałm sie pokazac i wtedy założył mi karte ciązy umówiłam sie na usg pierwsze 3 miesiące sa najwazniejsze bedzie kazał brac witaminy z kwasem foliowym

ja pierwszą wizyte miałam w 4 tygodniu, widac było pęcherzyk i tyle, kazał gin brać witaminy, kwas foliowy i czekac czy pęcherzyk sie przyjmie w 7 tygodniu miałam kolejną wizytę, badanie wykazało że ciąża jest, mały człowieczek miał 1,24cm teraz jestem w 18 tygodniu :)

Gość gość
Ja na wizycie potwierdzającej miałam usg dopochwowe i był tylko pęcherzyk był to 5 tc, zrobił jeszcze mi cytologie, spytał czy w rodzinie występowały jakieś choroby genetyczne, zalecił branie kwasu foliowego i witamin, i za miesiąc na kolejną wizytę to już było widać serduszko :) gratuluje :)

Gość gość
to zależy od konkretnego lekarza ;) no i w którym tygodniu będziesz na tej pierwszej wizycie. standardowo, to USG, badania morfologia, diagnostyka infekcji, badanie ogólne moczu, czasem cytologia, ważenie, pomiar ciśnienia, no i ogólna pogadanka, co to jest ciąża i jak się zachowywać ;)