Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona mama

wszy

Polecane posty

Gość przerażona mama

i stało się - mamy wszy! Pierwszy raz w naszej nowej rodzinie :) Pamiętam sama je jak przechodziłam jako dziecko, z 25 lat temu... jesteśmy już po pierwszym myciu szamponem i wyczesywaniu. Mam nadzieję że zorientowaliśmy się w porę, bo doroslych osobników było z 5 sztuk, z jaj jeszcze nie wykluło się kolejne pokolenie. To byłaby katastrofa bo z jaj na razie wyczesaliśmy miliony..to znaczy z 50 co robic?

Gość gość
Ja przez tydzien wyczesywalam dzieciom wlosy tym specjalnym grzebykiem i potem sprawdzalam wlosy, zawsze jeszcze jakies jajeczka sciagalam z wlosow, po tygodniu powtorzylam kuracje tym specjalnym plynem i znowu przepatrywanie wlosow przez kolejne dni ale zazwyczaj juz nic nie znajdywalam. Poza tym wpisz sobie w wyszukiwarke kafe i znajdziesz podobne tematy na ktorych znajdziesz cale mnostwo naprawde cennych porad. Jednym z takich tematow jest "moj syn przyniosl wszy ze szkoly", naprawde polecam lekture.

Gość gość
Jeszcze po takim cowieczornym wyczesywaniu prostowalam wlosy corkom i sobie prostownica, to zabija zywe jajeczka.

Gość gość
polecam ci Lyclear na wszy, jest troche droższy ale bardzo skuteczny zabija wszy i co najważniejsze ich jaja w 10 min po pozostawieniu na włosach i jest bardzo wygodny w użyciu bo ma konsystencje balsamu, możeszgo kupić w aptece

Gość gość
kurcze ja tez bylam w szoku jak synek przyniosl wszy z przedszkola.ja nigdy nie mialam i nie wiedzialam nawet co to jest.na szczescie to chlopiec i wystarczylo ze obcielam mu wlosy na krotko i umylam glowe.jakos latwo poszlo ale u dziewczynki z dlugimi wlosami to pewnie dluzsza wojna z wszami;/

Gość gość
wszystkie misie z łóżek wymrozić w zamrażarce przez noc, pościele uprać w min. 60 stopni, czapki, szaliki, kurtki też.... ciuchy, które zakładają przez głowę i noszą najczęściej tak samo.