Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kingaaaaaa866

zaczynamy z clostibegyt kto dołączy

Polecane posty

Gość kingaaaaaa866

witam dziewczyny... właśnie jestem w pierwszym cyklu z clo... może śa jakieś dziewczyny starające się właśnie przez stymulacje z clo...moze dołaczycie i podzielimy się swoimi obserwacjami :) zapraszam

Gość olla28
Zastanawiam się nad wizytą u lekarza w tej sprawie. Mam pco i mój cylk ma już 32 dni i nie mam pojęcia kiedy się skończy. Przypuszczam, że owulacji nie mialam wcale. Długo leczyłam się na torbiele antykami, a teraz mój ginekolog zalecił starania bez stymulacji... obawiam się, że to się nie uda. Jak to było z Tobą? Leczyłaś się wcześniej innymi lekami? Długo się starasz?

Gość kingaaaaaa866
hmmmm....nikogo nie ma ??? więc moża zacznę jako pierwsza.... jestem w 9 dc. clostibegyt bralam od 3-7 dc. monitoring mam w 12 dc....nie mogę się doczekac jak lekarz sprawdzi czy mam owu wogóle. w pierwsza ciaze zaszlam z clo w 1 cyklu....ale juz nie pamietam kiedy mniej wiecej była owulacja bo bylo to 3 lata temu...trzymam kciuki za wszystkie starające się no i za siebie ;D

Gość kingaaaaaa866
witaj kochana :) ja staram się od maja. tez mam pco. w dodatku niedoczynnosc tarczycy takze cały czas jestem na lekach....mój pierwszy gin tez kazał mi czekac az naturalnie zajdę w ciąże ale zmieniłam gine ( poszlam do tego do którego chodzialam w pierwszej ciąży tylko że on jest bardzo drogi bo za wizyte bierze 120 zł ) stwierdzilam że wolę dołożyć pieniądze i być pod fachową opieką a nie chodzic co 3 miesiące po duphaston. teraz biorę luteine od 19 -25 dc. mam nadzieję że się uda bo w pierwszą ciąże zaszlam w 1 cyklu staran :)

Gość gość
Ja bym nie brala tego swinstwa. lekarz mi to odradzil, idzie sie nabawic jakichs torbieli, czy czegos w macicy. ja bym nie ryzykowala. moja historia z nieplodnoscia jest taka, ze 3 lata temu poronilam. od tamtej pory nie moglam zajsc. zdecydowalam sie na badanie hsg-droznosc jajowodow. niby wszystko bylo ok i po miesiacu zaciazylam-z blizniakami na dodatek. moze mialam zrosty w jajowodach i kontrast w trakcie badania je przepchal.. moze sprobuj tak jak ja..

Gość gość
ale jeżeli nie ma się owulacji, to hsg nic nie pomoże, a po to się robi monitoring cyklu żeby torbiele nie rosły

Gość gość
kazdy robi to co chce.

Gość kingaaaaaa866
to prawda.monitoring jest po to zeby obserwowac co sie dzieje z jajnikami.a to ze przepchają jajowody nie ma nic wspólnego z owulacją. Ja jestem pełna nadzieji że się uda tylko trzeba mieć naprawdę sprawdzonego ginekologa który napewno pomoże.