Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcialabym kupic psa ale jest wiele za i przeciw

Polecane posty

Gość gość

Planuje od dłuższego czasu kupić psa Maltańczyka. Mam już kotkę, wiec miałaby przyjaciółkę, podczas gdybyśmy byli w pracy. Problem w tym, że w maju awansujemy i nie wiemy jak będziemy pracować a teraz tez pracujemy różnie od 6 godzin po po 12 godzin, zależy..ale częściej około 9, 10 godzin. Nie chcąc mieć problemu z załatwianiem się suczki, próbowałabym ją uczyć korzystać z kuwety Koty ( oczywiście spacer rano i po pracy obowiązkowo, nie chcę wyczytywac wypocin obrońców zwierząt, że pies to nie zabawka czy maskotka do torebki, bo kuweta ma być tylko alternatywą podczas naszej nieobecności. A pod domem mamy plażę, więc dobre spacery będą zagwarantowane.) drugi problem to wynajmowanie mieszkania, nie każdy właściciel się zgadza, a tu gdzie mieszkamy nie będziemy mieszkać na zawsze i tego się obawiam właśnie...co mam robić? Nie chcę też takiej decyzji odkładać i odkładać, bo zawsze będzie jakieś " przeciw" a wiem, że ludzie mają i dzieci i psy i jakoś dają radę. Proszę o jakąś sensowną radę, kogoś kto miał podobne dylematy. Z góry dzięki

Gość detelinka
a dzieci mieć zamierzasz?

Gość gość
Nie właśnie dlatego tak mnie ciągnie, żeby mieć kogoś do opiekowania się :)

Gość kochającapsy
Ja też długo myślałam nad kupnem psa, analizowałam plusy i minusy wiele miesięcy. W końcu się zdecydowałam na niewymagającą rasę czyli boston terrier, psy z tej rasy potrafią nawet 15 godzin wytrzymać bez sikania, są spokojne, towarzyskie, lubiące podróże, nie wymagają dużo ruchu, mądre i kochające bez reszty. Ciesze się że zdecydowałam się na zakup psa, jest dopełnieniem naszej rodziny, zapewnia nam dużo śmiechu i rozrywki i ta jego bezgraniczna miłość. Teraz nie mam wątpliwości WARTO MIEĆ PSA :) ważna wskazówka to: uważnie czytaj opis o psach, dobierz go do swojego trybu życia, inaczej możesz żałować decyzji.

Gość onaonaonazadowolona
Dziękuje za odpowiedź ;) wezme wszystko pod uwagę, chcę mieć psa, który jest mały i nie gubi sierści, bo jestem czyscioszka ..najbardziej boję się o wynajemcow i godziny pracy. Dlatego godzinami przeszukuje fora, żeby jak najwięcej się dowiedzieć