Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przy jak niskim ciśnieniu zaczynają się u względnie zdrowych osób objawy

Polecane posty

Gość gość

senności?

Gość gość
senność bardzo często występuje przy skokach cisnienia, moja koleżanka przy 190 zapadała w coś w rodzaju letargu

Gość gość
na szczęście nadciśnienie mnie nie dotyczy. pytam o niedociśnienie :P

Gość gość
Koło setki czuje sie zmulona i polsenna, od razu wiem ze coś jest nie tak Przy wyższym ciśnieniu powyżej normy jest ból głowy, szum w uszach uderzenia gorąca do twarzy

Gość gość
a przy setce jakie zwykle miewasz rozkurczowe i puls?

Gość gość
Jak sie złe czuje od razu strzelam kawkę, dwie łyżeczki, łyżeczka miodu, trochę wrzątku trochę mleka wypijam na szybko duszkiem i po chwili jest ok

Gość gość
Mam niskie ciśnienie tak często ze bezbłędnie rozpoznaje to zmulajace uczucie, w upały jest koszmar, nie mam siły nawet oddychać Miałam ekg, echo serca i lekarze mówią ze jestem Zdrowa Taaaaa

Gość gość
czym sobie pomóc w takich chwilach, jeśli ktoś odczuwa bezgraniczny wstręt do kawy? :o

Gość gość
gorący prysznic podnosi ciśnienie, także alkohol

Gość gość
90/60 czasem na 55, 100 to bardzo rzadko, czesto boli mnie glowa, ale nad oczami, skronie, musze zjesc rano sniadanie bo mi slabo, kreci mi sie w glowie, mecze sie, za szybko czasem mi bije serce, jestem straszna metopatka, zmiana pogody, zle sie czuje, a jak ma wiac wiatr ale cieply typu halny to mam mega migreny, mialam takie krople na podniesienie cisnienia ale to na krotko

Gość gość
to może być zła praca tarczycy, albo problemy z cukrem, niekoniecznie ciśnienie

Gość gość
90/60, 95/65, to mój standard i mało kiedy jestem senna, nieżywa wolę swoje niskie niż nadciśnienie, kawę sobie strzelę, parę razy polatam na szmacie czy odkurzaczu i jest ok.

mam niskie ciśnienie, ale to nei jest choroba senność przy takim ciśnieniu to norma, trzeba wykazać się silną wolą, żeby w ogóle wstać z łózka, a potem przechodzić i przepracować cały dzień rzadko kiedy mam ciśnienie wyższe niż 100/60, zazwyczaj lekko poniżej rano piję tylko zieloną herbatę przed pracą, omdlenia bez jedzenia to raczej objaw niedocukrzenia, czyli zbadaj sie w kierunku cukrzycy może też to być problem niedoczynności tarczycy, dodatkowym częstym przy tym objawem jest nadwaga i ogólna "ociężałość ciała i umysłu" /

Gość gość
tez tak mialam migreny zwracanie zolcia ale z wiekiem mi to przeszlo