Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama cc

waga po ciazy

Polecane posty

Gość mama cc

przed ciaza sie odchudzałam i dobrze mi szło, ćwiczyłam z ewa 4 razy w tyg.jestem 4 tyg po CC. czy mogę już zacząć ćwiczyć ? nic mnie nie boli. połóg się skończył.po jakim okresie wy cwiczyłyscie? jak zrzucałyscie zbedne kilogramy po ciazy?

Gość gość
na szczęście mnie to ominęło przed pierwszą ciąża ważyłam 53kg potem schudłam przez mdłości do 50kg jak jechałam na porodówkę miałam 61,5kg po powrocie do domu 54kg , po pierwszym miesiącu spadły jeszcze 4 kg. Teraz jestem drugi raz w ciąży i nie jest już tak pięknie bo jestem w 30 tyg i już mam prawie 61kg na liczniku :) ciekawe co to będzie, ale mam nadzieję że sukcesywnie samo spadnie co przybędzie... a ty ile masz do zrzucenia

Gość gość
skoro cie nic nie boli to chyba mozesz zaczac,choc podobno polog trwa 6 tyg.bylas juz u lekarza na kontroli?ja tez sie ciagle odchudzalam.jestem w 21 tyg ale wiem ze znowu mnie to czeka za kilka miesiecy;)najbardziej przeraza mnie brzuch ktory oklapnie po porodzie;/w ciazy jest chociaz napiety a pozniej to taki flak bedzie;)

Gość gość
Połóg trwa sześć tygodni.Po czym wywnioskowałaś,że już się skończył?Chyba nie po skończonym krwawieniu?Jeśli tak to jesteś w błędzie.

Gość gość
podobno przy karmieniu piersia traci sie sporo kalorii;)

Gość gość
nie spiesz sie, polog jeszcze trwa!

Gość mama cc
mam do zrzucenia 7 kilo. tak myslałam , że połóg trwa tyle ile krwawienie.

Gość gość
To czy możesz już ćwiczyć czy nie powie ci lekarz na wizycie kontrolnej,którą zaleca się 6 tygodni po porodzie.Zrobi usg,oceni stan blizny i wszystko będzie jasne.

Gość gość
Ja zaczęłam ćwiczyć po 8 tygodniach, ale najpierw kontrolna wizyta u ginekologa i jego zgoda.

Gość gość
ja tez bylam taka madra i w 4 tyg po cc skosilam sobie trawnik wokół domu a później chodzialam po czterech z bolu -to ze już nie boli to nie znaczy ze jest ok