Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiem czy dobrze zrobiłam nie idąc na studia

Polecane posty

Gość gość

Wkurzają mnie te pytania, jak kogoś spotkam znajomego z dawnych lat. "Gdzie studiujesz, co studiujesz?", "O, to ty pewnie studiujesz, a co?", no kuźwa. Dawno nie widziana rodzina też mnie wnerwia "moja córcia jest magistrem tego i tego, syn inżynierem, a ty co studiujesz?" i dziwne miny, jak mowię, że nie studiuję. Czuję się jak kosmita, teraz każdy studiuje, nawet takie tępaki, co nie zdawali w szkołach do następnych klas. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam nie idąc na studia, czuję się jakaś inna od wszystkich.

Gość gość
Nie ma czego żałować w tych czasach powiem ci co się liczy być została przyjęta do pracy: Pkt 1 - są to znajomości Pkt 2 - status ucznia, studenta, słuchacza , dostajesz wtedy umowę zlecenie Pkt 3 - status rencisty lub emeryta Pkt 4 - grupa inwalidzka nieważne czy I, II czy 3

Gość gość
uczę się zaocznie ale to nie studia. I tak pracy nie mam, nawet z tym statusem ucznia nie mogę nigdzie się załapać. Tez myślę, że studia g***o mi dadzą, wszyscy znajomi mają posadki po znajomości. Ale dziwnie się czuję gdy widzę, że takie nieuki idą na studia (oczywiście na takie, które w ogóle ich nie obchodzą) a ja, zawsze dobra uczennica, nie poszłam. Nie widziałam dla siebie interesującego kierunku w mieście a na studia w innym mieście mnie nie stać. Pogłupieli z tym studiowaniem.

Gość NOVA Centrum Edukacyjne LUBLIN
NOVA Centrum Edukacyjne Oddział Lublin zaprasza do zapisu. Rekrutacja nadal trwa. Ostatnie miejsca w grupach. Posiadamy bezpłatne kierunki w Policealnej Szkole Zawodowej, m.in. Technik Informatyk, Technik Administracji, Technik Rachunkowości, Technik BHP, a także Technik Usług Kosmetycznych. Uwaga!!! Wydajemy zaświadczenia do KRUS, ZUS, a także legitymacje!!! Zapraszamy także na kierunki rocznej w Policealnej Szkole Promocji Kadr!! Instruktor Fitness, Specjalista fizjoterapii, Asystent Nauczyciela Przedszkola, Wizażystka/Stylistka i wiele innych! Więcej informacji na stronie www.nova.edu.pl Nasz Adres: Krakowskie Przedmieście 57/3, 20-076 Lublin

Gość NOVA Centrum Edukacyjne LUBLIN
NOVA Centrum Edukacyjne Oddział Lublin zaprasza do zapisu. Rekrutacja nadal trwa. Ostatnie miejsca w grupach. Posiadamy bezpłatne kierunki w Policealnej Szkole Zawodowej, m.in. Technik Informatyk, Technik Administracji, Technik Rachunkowości, Technik BHP, a także Technik Usług Kosmetycznych. Uwaga!!! Wydajemy zaświadczenia do KRUS, ZUS, a także legitymacje!!! Zapraszamy także na kierunki rocznej w Policealnej Szkole Promocji Kadr!! Instruktor Fitness, Specjalista fizjoterapii, Asystent Nauczyciela Przedszkola, Wizażystka/Stylistka i wiele innych! Więcej informacji na stronie www.nova.edu.pl Nasz Adres: Krakowskie Przedmieście 57/3, 20-076 Lublin

Gość gość
Hej. Rozumiem Cię. Ja mam 24 lata i w tym roku skończyłam studia. Nie były one łatwe, a mimo to nie mogłam po nich znaleźć pracy, więc wyjechałam za granicę. Pracowałam w fabryce razem z osobami, które nie mają studiów, wiele z nich nie znało nawet angielskiego. Trochę mnie to dobiło, bo jednak się starałam, a i tak nic to nie dało. Póki jesteś młoda to wyjeżdżaj, zarabiaj kasę, jak już będziesz wiedziała co chcesz robić to wtedy może pójdziesz na studia albo będziesz mieć tak fajną pracę, że nie będą Ci one potrzebne. Ja posłuchałam rodziców, zmarnowałam najlepsze lata mieszkając z nimi, zarabiając jakieś grosze pracując jako sprzątaczka dorywczo, a teraz nic nie mam. Totalnie się załamałam i nie mam chęci do życia. Jak miałam te 20 lat to miałam naprawdę dużo pomysłów na siebie, a teraz nic mi się nie chce.

Gość gość
Aa, no i jeszcze w międzyczasie robiłam policealną, uczyłam się na kosmetyczkę. Wg mojego ojca to bez sensu, bo tylko studia się liczą bla bla. A jedna babeczka z klasy (w wieku 40 lat) przekwalifikowała się z krawcowej na kosmetyczkę i była bardzo zadowolona :) Studia o kant doopy teraz rozbić. Jak już to warto iść na politechnikę czy kierunki medyczne, po jakichś administracjach czy zarządzaniu cudów nie oczekuj.