Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoś tam 1

Chodzenie do szkoły po porodzie

Polecane posty

Gość ktoś tam 1

Więc tak.Jestem w trzeciej klasie gimnazjum.Do porodu czyli do końca grudnia mam nauczanie indywidualne.Będę się starać żeby po porodzie dalej się uczyć w domu.Ale nie wiem ile przysługuje mi wolnego po porodzie.Coś słyszałam,że miesiąc lecz sam okres połogu trwa 6 tygodni więc zdaje mi się,że to trochę mało.Proszę o odpowiedź ile wolnego mi się należy i nie komentowanie mojego wieku itp, bo nie po to zadałam to pytanie.

Gość gość
Może uda ci się zahaczyć o feriie zimowe to jakby nie było 2 tygodnie.

Gość gość
skoro zostaniesz matką w tak młodym wieku i tak to skomentuję to bądź tak mądra i poszukaj sobie fachowej wiedzy tam gdzie trzeba

Gość gość
Google nie gryzie podobnie jak słuchawka telefonu dzięki której możesz sie skontaktować ze szkołą. Tak naprawde nie masz prawnie żadnego przysługującego ci urlopu. Jest tylko dobra wola poradni i dyrektora szkoły, że przedłużą ci nauczenie indywidualne. Z tym, że nauczanie indywidualne jest przyznawane ze względu na stan zdrowia a nie ze względu na puszczalskość i rodzenie dzieci. Oczywiście pewnie kilkudniowe zwolnienie dostaniesz od lekarza.

Gość ktoś tam 1
Strona jest od zadawania pytań i jeśli ktoś nie wie to lepiej się nie wypowiadać.Szukałam w internecie i nic takiego nie znalazłam.A nauczanie mam od dawna,bo jestem niepełnosprawna.

Ja zaszłam w ciążę w 1 technikum. Miałam pół roku wolnego, chociaż nie powinnam mieć. Musiałam się z tego tłumaczyć że nie chodzę do szkoły więc napewno nie dostaniesz tyle

Gość ktoś tam 1
Jeśli nikt nie będzie się orientował w tych sprawach to pojadę do szkoły,dla mnie problemu nie ma tylko nie chciałam nikomu niepotrzebnie czasu zajmować jeśli bym mogła sama taką informację znaleźć.

Gość ktoś tam 1
Princessax nie chciałabym nawet tyle siedzieć w domu,bo zależy mi żeby być w miarę możliwości na bieżąco.Chodzi mi o ten okres żebym jakby to napisać mogła dojść do siebie.

Gość gość
To jak jestes niepełnisprawna i tak masz indywidualne to w czym problem?

Gość gość
Niepełnosprawna do szkoły nie dojdzie ale na puszczanie sie to latała

Gość ktoś tam 1
Co wy wyjeżdżacie z jakimś puszczaniem jestem z chłopakiem ponad dwa lata,więc lepiej nie piszcie takich głupot.Chodzi mi o to czy przez jakiś czas po prostu nauczyciele by nie przyjeżdżali żebym mogła się zregenerować.

Gość gość
Mogłabyś być nawet i 10 co nie zmienia faktu, że jesteś nieodpowiedzialną smarkulą. Jak to oni do ciebie przyjeżdżają to tym bardziej problemu nie widzę :/ Może chcesz jeszcze zwolnienie z egzaminów gimnazjalnych? Jak miałam w 2LO operacje po której miałam komplikacje i leżałam bite 3 tygodnie w szpitalu po czym jeszcze 4 tygodnie w domu to jeszcze nie zdążyła dobrze narkoza zejść a już przy łóżku siedziała biologica tłumacząca mi działanie układu dokrewnego