Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam gondola

Polecane posty

Gość gość

Bardzo proszę o odpowiedź doświadczone mamy :) planuję zakup wózka 3w1 i w związku z tym mam pytanie - jaka długość gondoli będzie wystarczająca dla dziecka?? Właśnie rozglądam się po necie i widzę, że są i 80 cm i 85.. Bardzo proszę o rady

Gość gość
mialam x landex xq i byl spoko

Gość gość
80 ci starczy spokojnie przeciez gondoli uzywa sie krotko jakies max pol roku wiec przez ten czas dziecko nie urosnie ci do 80 cm (wzrost ok roczniaka)

Gość gość
bardzo dziękuję za konkretną odpowiedź :) właśnie ten wózek, który najbardziej przypadł mi do gustu ma 80 cm. A ja pytam bo pierwszy raz zostanę mamą i średnio jestem zorientowana. Dzięki wielkie !

Gość gość
Może nie urośnie do 80 cm, ale dolicz do tego kombinezon, jakiś kocyk, czy becik. Jak rodzisz w lecie to spoko, ale jak na zimę to dziecku moze być ciasno. Ja bym jednak była za tą większą.

Gość gość
mam termin na kwiecień

Gość gość
to spokojnie wydaje mi sie ze 80 wystarczy :)

Gość gość
ja rodziłam w czerwcu i miałam gondolę niecałe 30cm szeroką i niecałe 80cm długą i co? i w październiku zmieniałam wózek na boldera implastu, bo w poprzedniej dziecko się nie mieściło, a wcale jakiegoś giganta nie mam. Także wszystko zależy od tego, kiedy rodzisz - jak na zimę to gondola może być mniejsza, bo opatulać w bety i śpiworki będziesz noworodka i malutkiego niemowlaka, a po zimie jak dziecko podrośnie to odejdą ci te wszystkie szpargały typu kombinezon, śpiwór becik itd. Jak rodzisz w połowie roku, to gondola jak największa, bo na zimę i dziecko duże i dużo dodatków :)

Gość gość
Czyli największe dziecko będzie akurat latem, spokojnie wystarczy 80

Gość gość
dzięki za pomoc dziewczyny :) macie rację, trzeba patrzeć przez jakie miesiace będzie wożone w tej gondoli, czy latem czy zimą. pozdrawiam :)

Gość gość
jak masz termin na kwiecień, to na twoim miejscu brałabym jak najdłuższą i jak najszerszą gondolę. Co zrobisz, jak ci dziecko w wieku pół roku siedzieć nie będzie, a zrobi się już zimno i będziesz musiała go ułożyć w gondoli grubo ubranego. To już będzie duże dziecko plus śpiwór, kombinezon, wyściółka gondoli - może być mega ciasno dziecku. Ja na małą gondolę decydowałabym się tylko, gdybym termin miała na październik/listopad i później.

Gość gość
Ja dzos bym brala wieksza. Moj synek w 4 miesiacu ledwo sie miescil. Od 5 wozilam go juz w spacerowce.byko akurat lato i upaly.

Gość gość
miałam 70 cm i to byo mało w 5 miesiącu syn już jeżdzil w tej części spacerowej przyznaje ze nie przemyslalam zakupu jeżeli 5-7 miesiesiac przypada na zimowe miesiące lepiej kupic porządną gondolę tzn nie tyle dlugą co gleboką, żeby duże dziecko ziesiclo się razem ze spiworem i było dobrze osloniete od wiatru i mrozu dobrze żeby taka gondola miała podnoszone do siedzenia dno (sa takie, wlasnie te duże) bo dziecko ok 5-6 mca zaczyna protestować przeciwko jeżdżeniu w pozycji lezacej i wtedy wiele mam wymienia dziecku wozek na spacerowy

Gość gość
To zależy kiedy rodzisz! Bo głupio przerzucać dziecko do spacerówki w styczniu. SYNEK MA 4 MCE I 70 cm...A chce powozić go w gondoli do marca/ kwietnia

Gość gość
Synek 4 mce ma ok 70 cm w kombinezonie pewnie 75 i wózek 80 byłby za mały, przecież dziecko jeszcze długo nie będzie siedzieć. To zależy od miesiąca urodzenia.