Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewa19873

ciąża i ZUS

Polecane posty

Witam od 17.10.2013 do 12.11.2013 dostałam zwolnienie lekarskie ponieważ jestem w ciąży,drugie zwolnienie mam od 13.11 do 5.12.2013.Prowadzę własną działalność od 4 lat i moje pytanie jest takie,kiedy dostanę pieniążki?od pierwszego zwolnienia minął miesiąc dziś dzwoniłam do zusu i pani powiedziała że dostanę pieniążki w okresie 30 dni od opłacenia ostatniej składki.czyli jak mam to rozumieć ostatnia składkę miałam do 15.11 a wcześniejszą do 10.10.a jeszcze inna pani w zus powiedziała że dostanę 30 dni od złożenia zwolnienia i teraz już sama nie wiem.bardzo proszę o pomoc.pozdrawiam Ewa

Gość gość
Zwolnienie ponieważ jesteś w ciąży ??? A chora jesteś ?

Gość gość
hmm dziwne, ze tak dlugo Ci nie wyplacaja, wez ich tam ponaglaj.

Gość gość
ZUS ma na wypłate zasiłku 30 dni, i zwykle nie daje wcześniej. A jak ci nie wypłacił po tym terminie może coś nie tak w dokumentach , A musisz pamiętać, że każde zwolnienie od nowa liczy 30 dni.

Gość gość
mi wyplacaja do 3 dni od zakonczenia zwolnienia

tak wiem ale na to wychodzi że pieniadze za październik dostane w grudniu bo pani powiedziała że 30 dni ale od opłacenia ostatniej składki czyli 15.11

Gość gość
Chyba musisz osobiscie to wyjaśnic, bo coś panie przez telefon nikompetentne. Może nie pasuje , że skaladka była 10 .10 a potem 15.11 , czyli jakby 5 dni spóżniona . Nie wiem czy dobrze myślę ?

Gość gość
Na pewno nie mozesz odpuścic, to twoje pieniądze i ci się należą.

nie wiem sami ustalili termin płatności składek ale na pewno tak tego nie zostawię bo przez 4 lata płacenia regularnie nigdy nie korzystałam z zadnych zwolnien ani niczego innego

Gość gość
Zaraz, zaraz ale przecież od 17.10 do nadal nie zarobkujesz, bo jesteś chora, to dlaczego w listopadzie składka ?