Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zgoda pracodawcy na naukę w weekendy

Polecane posty

Gość gość

Pracuję teoretycznie od poniedziałku do piątku. Podjęłam zaocznie szkołę,której kierunek nie ma nic wspólnego z wykonywanym zawodem. Ostatnio coraz częściej jestem zmuszana pisemnym nakazem do pracy również w dni wolne. Mam napisać podanie/wniosek do pracodawcy o umożliwienie mi nauki w te dni. Czy jest na to jakiś wzór? (w necie sa wzory jedynie,gdy kierunek pokrywa się z zawodem) czy mogę napisać własnymi słowami?

Gość gość
własnymi słowami

Gość gość
ale pracodawca nie musi brać tego pod uwagę, a najwyżej może

Gość gość
Dziękuję Rozumiem,ale przy podpisywaniu umowy była mowa o pracy od poniedz do piątku......

Gość gość
W takim razie jeśli ani Ty ani pracodawca nie jesteście z siebie nawzajem zadowoleni, a on jest jednak pracodawcą, pewnie wylecisz na bruk koleżanko

Gość gość
Napisz własnymi słowami, zachowując formę podania, czyli te wszystkie nagłówki itp.

Gość gość
Nie rozumiem skąd wniosek o wzajemnym niezadowoleniu......

Gość gość
Stąd, że gdyby pracodawca był zadowolony z twojej nauki i nie był jej przeciwny nie musiałabyś pisać żadnego podania bo sam z siebie by nie utrudniał

Gość gość
Czytaj,proszę ze zrozumieniem

Gość gość
Kurde przecież czytam ze zrozumieniem. Pracodawca, który jak piszesz, pisemnie zmusza cię do pracy w dni twojej nauki według ciebie popiera ten pomysł?

Gość wiśnióweczka
Właściwie bezzasadne jest Twoje pismo, po co pracodawca ma się zgadzać na naukę w weekendy skoro pracujesz od poniedziałku do piątku? Jeżeli nauka nie ma nic wspólnego z pracą to tym bardziej nie ma mowy o zgodzie pracodawcy, co innego gdybyś oczekiwała np. jakiejś refundacji czy awansu... Moim zdaniem porozmawiaj z pracodawcą, powiedz że się uczysz w weekendy i nie możesz wykonywać dodatkowych prac, że pracujesz zgodnie z umową. Jeżeli już pisać cokolwiek to w odpowiedzi na jego pismo nakazujące Ci pracę w weekend możesz odpisać, że nie możesz podjąć w/w zadań gdyż się uczysz.

Gość wiśnióweczka
Albo możesz napisać podanie/oświadczenie że w soboty i niedziele uczysz się i nie możesz w związku z tym podejmować pracy w weekendy. Ale nie pytanie o zgodę a po prostu oświadczenie do wiadomości szefa, które wyjaśni od razu Twoją sytuację i zablokuje mu niejako możliwość zmuszania Cię do pracy w dni nie objęte umową.