Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak często w czasie ciąży lekarz prowadzący kierował Was na badanie krwi

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mam pytanie jak w temacie, ile razy w czasie ciąży miałyście robione badania krwi, tzn. morfologię i inne badania ? Bo ja jestem w końcówce 4 miesiąca i do tej pory lekarz skierował mnie tylko raz na badania krwi przy pierwszej wizycie, na początku 2 miesiąca i nie wiem czy to nie za rzadko.

Ja robiłam co wizytę, czyli na początku co miesiąc, ostatnio co 2 tygodnie. Robię badania prywatnie, zrób sobie też, jeśli coś Cię niepokoi.

Gość gość
na początku chyba często, później jak wychodziło ok, to co drugi miesiąc...

Gość gość
co wizytę bo to dość ważne by kontrolować - w krwi dużo wychodzi to tego sprawdza się czy hemoglobina i hematokryt nie spada zbyt bardzo, tak samo zresztą jak badanie moczu które powinno być co wizytę by sprawdzać czy nie ma w nim białka itp

Gość gość
jak masz dobre wyniki to co 3 tygodnie powiedzmy nie trzeba, bo ci tak szybko poniżej normy nie spadnie ;)

Gość gość
Nfz co 2 miesiące,morfologia i mocz,usg na każdej wizyzcie.Dodatkowo odczyn Coombsa.,póżniej Gbs.

Gość gość
usg na każdej wizycie na nfz, serio? ;)

Gość gość
co dwa miesiące

Gość gfdjtfkyhfkyhtf
200 lat temu babiszony nie musiały robić setek badań jak były w ciąży, po prostu rodziły bachory i już a jak dowiaduję się że co 3 tyg w ciąży trzeba z*********ć do lekarza na kontrole to po prostu śmiech na sali, hipochondria i paranoja

Gość gość
ja mialam co miesiac

Gość gość
co do tego że Ci w 3 tygodnie nie spadnie nie masz racji mi hemoglobina w niecałe 4 tygodnie spadła z 11,5 do 10,1 a to już znaczna różnica

Gość gość
gfdjtfkyhfkyhtf - co za błyskotliwy tok rozumowania 200 lat temu na stosach palili i co ?

Gość gość
Ja mieszkam w USA i mialam badania robione w 7 tyg ciazy na pierwszej wizycie i nastepne w 28 tyg razem z testem Glukozy. Juz wiecej nie bede miala robionych. Siku jest badane na kazdej wizycie. Dwa razy podczas ciazy to norma jezeli wszystko przebiega tak jak powinno (waga, cisnienie w normie, ciaza nie jest zagrozona...)

Gość gość
nie macie racji mi podwyższyły się znacznie białe krwinki z wizyty na wizytę a nic mi nie było do tego wyszły jakieś pałki i okazało się że miałam ukryty stan zapalny dzięki temu można było w ogóle na to zareagować a nie dopiero jakbym wylądowała w szpitalu z mega infekcją

Gość gość 25
jestem w 5 miesiącu krew i mocz miałam badane 2 razy, za pierwszym razem dużo badań z krwi było robione, za drugim tylko morfologia, krew zawsze w normie, ostatnio w moczu jakieś bakteriozy i zalecona żurawina, na następną wizytę zapowiedziane skierowanie na krzywą cukrową, usg na każdej wizycie i badanie na samolociku też, ciąża prowadzona na nfz

Gość gość 25
zapomniałam dodać że wizyta co 2 max 3 tygodnie

Gość gość
U mnie akurat badanie krwi "przydawało się", lekarz zauważył anemię, odczyn Coombsa i tak musiałam mieć robiony, a dzięki temu że we krwi cukier był w normie, wiedział że cukier w moczu nie był spowodowany cukrzycą. Mocz i krew na każdej wizycie.