Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wizyta u ginekologa i az trzy problemy

Polecane posty

Gość gość

Ide jutro do ginekologa. A mam tam 'kilka spraw' do zalatwienia... Po pierwsze... Majac 17 lat, zaszlam w ciaze, ale poronilam... Do teraz nie wiem, czy sie cieszyc, czy smucic... Poronienie nastapilo 27 listopada a w zeszlym tygodniu dopiero przestalam krwawic. Chce dowiedziec sie, czy wszystko juz w porzadku, czy wszystko sie oczyscilo... Druga sprawa... W niedziele kochalam sie z moim partnerem i pekla nam prezerwatywa. Chce wziac tabletki 'po', bo jutro juz chyba ostateczny termin, bo w nocy mina te 72 godziny. Pytanie, czy lekarz moze mi je przepisac, jezeli bede sama, bez rodzica Trzecia sprawa to tabletki antykoncepcyjne. To samo pytanie, co do tabletek 'po'. Czy lekarz moze mi je normalnie przepisac? Dodam, ze jest to wizyta prywatna, ale boje sie troche, ze cos pojdzie nie tak, zwlaszcza, ze moi rodzice wogole nie wiedza o tych problemach i wolalabym, zeby sie nie dowiedzieli.

Gość gość
a ile masz lat?

Gość gość
17lat, napisalam. To poronienie bylo mniej wiecej w 8 tygodniu jeszcze jak cos. Jest ryzyko ciazy wogole tak krotko po poronieniu?

Gość gość
kazdy porzadny ginekolog nie przyjmie Cię bez opiekuna prawnego. co do tabletki po, one sa ciezko dostepne. zaden lekarz Ci ich nie przepisze, bo moze byc popelnic przestepstwo.

Gość truskavvka
Co do tabletek to ginekolodzy są różni, więc jeden może Ci przepisać nawet nie pytając o rodziców ani nic bo go to nie interesuje, a drugi będzie prosił o wizytę z opiekunem. A co do poronienia skąd wiesz, że to był 8 tydzień? Rozumiem,że u lekarza w ciąży nie byłaś?

Gość gość
Dziewczyno daj sobie siano z bzykaniem,a zajmij się nauką i poinformuj mamę

Gość gość
Zaszła w ciąże, poroniła i nadal się k****. Co za patologia.

Gość gość
Nikt nie przepisze niepełnoletniej szmacie tabletek poronnych. Mam nadzieję, że znowu zajdziesz w ciąże i tym razem urodzisz. Będziesz gniła w brudzie i ubóstwie, skoro poronienie cię niczego nie nauczyło. A fagas szybko ucieknie.

Gość gość
gówniaro za książki się weź a nie za instrument grający:) którym nie potrafisz się obsługiwać

Gość gość
Po poronieniu cialo kobiety powinno odpczac a Ty znow sie bzykasz. atko pewnie sieboisz ze cie te n Twoj fagas zostawi. On jest z Toba tylko dla Twojego tylka to nie wroze Wam szczesliwej przyszlosci.

Gość gość
To pierwsza kandydatka do najstarszego zawodu swiata dla kobiet

Gość gość
Prosze was :) mowia to na pewno wieczne dziewice z dupa zamiast ryja i zazdroszcza. Tabletki po dostalam bez problemu , teraz zaczne brac tabsy i spoczko. Dzieki wielkie za pomoc, dobrzy ludzie ;D Jak macie tak pisac to lepiej zajmijcie sie czyms pozytecznym, bo nie prosilam was o wyrazanie swojej zasranej opinii.

Gość gość
a wiem, ze to byl osmy tydzien bo mam pewna wiedze na ten temat, nie jestem kolejna glupia idiotka, ktora sie pieprzy na prawo i lewo w poszukiwaniu wrazen. Seks jest dla mnie zwiazany z miloscia i ciekawa jestem czy wszyscy, ktorzy 'starali sie' mnie skrytykowac tez postrzegaja to w ten sposob :)

Gość gość
Młoda"Q" zamknij się

Gość zielona butelka
Nie wierzę. Jesteś tak głupia? Zachodzisz w ciążę (raczej niechcianą skoro jednak trochę się cieszysz, że poroniłaś) i dalej się puszczasz przed wizytą u gina? Bez porządnego zabezpieczenia? Tabletki po są do 72h więc skoro w nocy miną 72h to już Ci nic ta tabletka nie da. Tym bardziej, że te tabletki mają największą skuteczność do 24h. Później mocno spada. Nie chcę wierzyć, że młodzież jest teraz aż tak durna. No i daty się nie zgadzają ;) Także raczej coś nie halo.

Gość gość
puszczasz?;> kochalam sie ze swoim chlopakiem, wiec nie wiem czy dobrze jest nazywac to puszczaniem.. :) Jakie daty Ci sie nie zgadzaja. U lekarza bylam wczoraj, przepisal mi tabletki po, ktore wzielam przed uplywem 72 godzin ;) pozdrawiam serdecznie wszystkich milusinskich ;)

Gość gość
coraz wiecej takich latawic, ru chaj sie dalej to twoj przyszly zawód

Gość gość
czego Ci mamy zazdrościć, gówniaro, że nie potrafisz donosić głupiej ciąży? że nie dbasz o swoje ciało-szmatę? że seks jest dla Ciebie ważniejszy od życia, bo nic innego nikomu nie jesteś w stanie dać?

Gość gość
Prosze was mowia to na pewno wieczne dziewice z d**a zamiast ryja i zazdroszcza. Tabletki po dostalam bez problemu , teraz zaczne brac tabsy i spoczko. Dzieki wielkie za pomoc, dobrzy ludzie ;D Jak macie tak pisac to lepiej zajmijcie sie czyms pozytecznym, bo nie prosilam was o wyrazanie swojej zasranej opinii. skoro nie prosilas o opinie, to po cie tutaj udzielilas?? haha, co za idiotka, nie dosc ze r***awica to putak

Gość gość
napisalas,ze 27 listopada poronilas? jak mam 21 listopada

Gość gość
jak Ty się w ogóle odnosisz do starszych i mądrzejszych, bachorze? a rodzice wiedzą, że mają dziwkę w domu? może by ich tak poinformować?:)

Gość gość
gość a wiem, ze to byl osmy tydzien bo mam pewna wiedze na ten temat, nie jestem kolejna glupia idiotka, ktora sie pieprzy na prawo i lewo w poszukiwaniu wrazen x "Masz pewną wiedzę na ten temat", szkoda, że tylko na TEN temat. Zresztą, to chyba tylko mierne prowo.

Gość gość
Jeżeli chodzi o wizytę bez rodziców to nie wiem w czym problem. Do każdego lekarza zawsze chodziłam sama bez rodziców i nigdy nie było z tym problemu, czemu niby do kardiologa czy ortopedy czy laryngologa czy alergologa mogłabym pójść sama a do gina już z opiekunem? Ja całe życia sama chodziłam po specjalistach jako nastolatka, do gina też pierwszy raz poszłam jak miałam 14 lat i nigdy z tym problemu nie było. Nawet mi tabletki antykoncepcyjne proponował. Jeżeli chodzi o tabletkę PO to nie jest ona wczesnoporonna i nie są wcale trudno dostępne. Aha i co do badania to jak miałam 17 lat jak wylądowałam w szpitalu i potrzebowałam konsultacji ginekologicznej to też nie było problemu, żeby mnie zbadać bez rodziców. Co więcej pytali mnie czy powiadomić w ogóle ich czy nie. Dodam, że leżałam na pediatrii.

Gość gość
to w wieku 14 lat juz bralas antykoncepcje i sie prułas? to ladne kur wisko z ciebie

Gość gość
Napisałam, że proponował mi tabletki antykoncepcyjne, a nie że brałam i się 'prułam'. Proszę czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
co za maloletnia szmata i głupia jak but, jakie ty mozesz miec pojecie o ciaży i bzykaniu? jak za pewne nawet nie wiesz kto napisał Pana Tadeusza.

Gość gość
zapewne poszłaś bo chciałaś już współżyc, to zapewne logiczne juz sie prułaś. Oj dziecko jedna wpada niczego cie nie nauczyła.

Gość gość
Ale ja nie jestem autorką, jaka wpadka? Jakie prucie? Poszłam, bo chorowałam na jajniki a Ty chodzisz do ginekologa tylko jak chcesz się 'pruć'? Nie rozumiem, skąd możesz wiedzieć jakie miałam powody, żeby jako 14 letnie dziecko iść do ginekologa?

Gość gość
'Jeżeli chodzi o wizytę bez rodziców to nie wiem w czym problem. Do każdego lekarza zawsze chodziłam sama bez rodziców i nigdy nie było z tym problemu, czemu niby do kardiologa czy ortopedy czy laryngologa czy alergologa mogłabym pójść sama a do gina już z opiekunem? Ja całe życia sama chodziłam po specjalistach jako nastolatka, do gina też pierwszy raz poszłam jak miałam 14 lat i nigdy z tym problemu nie było. Nawet mi tabletki antykoncepcyjne proponował. Jeżeli chodzi o tabletkę PO to nie jest ona wczesnoporonna i nie są wcale trudno dostępne. Aha i co do badania to jak miałam 17 lat jak wylądowałam w szpitalu i potrzebowałam konsultacji ginekologicznej to też nie było problemu, żeby mnie zbadać bez rodziców. Co więcej pytali mnie czy powiadomić w ogóle ich czy nie. Dodam, że leżałam na pediatrii.' Dziekuje bardzo, chodzilo mi o wlasnie pobone odpowiedzi a nie opinie mojego zachowania. Dobrze jest tak hejtowac w necie, co?;) Bez kitu, siedzicie teraz z d****i przed kompem i komentujecie bez sensu to, co robia inni, nie znani Wam ludzie. Jezeli prosza o PORADE w konkretnej sprawie to Wy jej albo udzielacie, alebo odpuszczacie. Myslicie, ze te kilka milych slowek mnie jakos umoralnilo? Zmartwie Was. A takie teksty zachowajcie dla siebie, nic nie wnosza do tematu.

Gość gość
to nie zmienia opinii ,że jestes mloda szmata i zycze c***owodzenia i zalapania czegos na h