Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile placilyscie za cesarke pod stolem w panstwowym szpitalu

Polecane posty

Gość gość

nie chodzi mi o prywatne kliniki gdzie normalnie placisz 6 lub nawet 10 tys tylko zwykle panstwowe szpitale i cesarka zalatwiana pod stolem bez wskazan medycznych

Gość gość
dołączam do pytania- i jak to załatwić, jak zagadać?

Gość gość
no co Ty, moja kuzynka miała prywatny porod w Krakowie za 500zł. Ja dałam pod stołem 3 stówki i cesarkę miałam

Gość gość
zazwyczaj wystarczy chodzic do ordynatora lub lekarza ktory w szpitalu moze duzo i robi cesarki na zyczenie tylko jaki koszt wtedy?

Gość gość
czy ktoś wie jak temat załatwić we Wrocławiu? do kogo chodzić, z kim się da załatwić?

Gość gość
We wrocławiu słyszałam ze najlepiej pójść do ordynatora na kamienskiego albo prowadzić ciaze u fuchsa z borowskiej :-)

Gość gość
a koszty jakwygladaja?

Gość gość
w Karkowie w Ujastku bez problemu i bez płacenia załątwia się cesarkę.

Gość gość
Prowadzenie ciazy u fuchsa to chyba 150zl/wizyta, pisze chyba bo prowadziłam ciaze w tej samej przychodni w ktorej od przyjmuje (mama i ja - polecam!) ale u innego lekarza, nie wiem czy jakies dodatkowe koszty samego zabiegu. A co do ordynatora na kamienskiego poszperaj po forach, ja sie nie interesowalam, bo mialam sn

Gość gość
ale te fuchs pracuje w jakims szpitalu? bo ponoć najlepiej chodzic do lekarza który pracuje w szpitalu w którym chcemy rodzic bo ma dużo do powiedzenia...

Gość gość
nie kazdy ma duzo do powiedzenia..ja cala ciaze chodzilam do mego lekarza a na koniec okazalo sie ze gowno ma do powiedzenia odnosnie cesarki cesarke zalatwialam w innym miescie bedac juz w 37 tyg, przez znajomosci kolegi

Gość gość
aha, czyli bez znajomości tak naprawdę nie ma pewności ze się załatwi...

Gość gość
u mnie znajoma dawala 500zl (!) ordynatorowi polozniczego,juz nawet nie za cesarke, a za jej przyspieszenie, bo i tak miala wskazania do cc, to ja wysmial. To ja nie wiem ile by chcial ( bo powodem odmowy bynajmniej nie byla 'przyzwoitosc', bo powszechnie wiadomo, ze bierze lapowki)

Gość gość
zaswiadczenie od psychologai juz

Gość gość
No pisałam w poprzednim poscie ze na borowskiej pracuje :-)

Gość gość
ok, pracuje na borowskiej ale wiesz z pewnego źródła ze da się to z nim załatwić? np. znasz kobiety które bez problemu się z im dogadały?

Gość gość
zaświadczenie od psychologa ponoć nie jest traktowane poważnie (fanaberia histeryczki) i namiętnie je podważają

Gość gość
Musisz od poczatku chodzic do lekarza ktory wiadomo ze robi cesarki i ma taka mozliwosc

Gość gość
CZY KTOS W KONCU PODA PRZYKLADOWE CENY?

Gość gość
dlatego pytam czy ten Pan Fuchs jest pewny w tej kwestii (że da się z nim na bank dogadać) żeby nie tracić czasu na lekarza który ostatecznie się nie zgodzi...wiesz, to nie takie proste załatwić to cc bo trzeba wiedzieć do kogo zagadać i jak ;)

Gość gość
Nic nie dawałam, po prostu rozmawiałam ze swoim ginekologiem (nota bene ordynatorem) jeszcze na wizytach, że poród napawa mnie panicznym lękiem i zadecydował, że będzie cc. I dobrze, bo dziecko miało obwód klatki piersiowej większy niż główki.

Gość gość
O fuchsie i ordynatorze z kamienskiego czytałam na różnych forach - interesowalam sie tematem będąc w ciazy, choć pozniej doszlam do wniosku, ze przy możliwych komplikacjach cesara nie jest taka super :-):-) poczytaj po necie - mnóstwo dziewczyn pisze co i jak załatwic

Gość gość
Mój gin twierdzi że jak nie ma przeciwwskazań to sn jest lepsze dla matki i dziecka. Że jego żona rodziła cc bo musiała ale że woleli sn.

Gość gość
W Poznaniu na Polnej 2 tys.to standard. Moja znajoma zapłaciła4 tys.,ale ona jest walnięta :)

Gość gość
upup

Gość gość
Miałabym płacić za zrujnowanie sobie zdrowia / zniszczenie ciała / szkodzenie rodzącemu się dziecku? Chyba oszalałaś.

Ceny są różne, mi sie udało, bo daliśmy 150 zł położnym i gifty dla lekarek dwóch (po ok. 100pln). No ale ja nie urodziłabym sama niestety, bo po 18 godzinach porodu miałam centymetr rozwarcia, po odejściu wód + za wązkie wymiary miednicy, więc cc nalezało mi się jak psu buda, a jednak nie obyło sie bez kasy i prezentów. W tym samym szpitalu znajoma zapłaciła 700 zł za cesarkę, bo jej rodzina uznała, że nie trzeba jej królewny męczyć (rodziła 5 godzin).

Gość gość
W tym samym szpitalu znajoma zapłaciła 700 zł za cesarkę, bo jej rodzina uznała, że nie trzeba jej królewny męczyć (rodziła 5 godzin). zazdrościsz????????????/