Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie czuje rochow dzidzi

Polecane posty

Gość gość

jestem w 18 tyg i nie czuje ruchow, czy powinnam sie martwic, to moje kolejne dziecko, poprzednie juz w 16 tyg czulam

Gość gość
a gdzie masz umiejscowione łozysko?

Gość gość
na usg w 12 tyg nie bylo zadnych nieprawidlowosci wszystko na swoim miejscu, rowniez lozysko

Gość gość
na swoim miejscu tzn gdzie? na tylnej scianie, na przedniej? bo jesli an przedniej to moze to tlumic czucie ruchow dziecka. i przez 6 tyg nie mialas usg? mowilas lekarzowi o tym? kiedy masz wizyte?

Gość gość
po piersze: ruch a nie roch! po drugie jak nazywasz to dzidzia to bedziesz swietna powazna matka :o

Gość gość
nie wiem dokladnie bo mieszkam w UK i niestety tu nie jestzbyt dobra opieka, do tej pory mialam tylko jedno usg w 12 tyg, kolejne bédzie w 22 tyg, i jedná wizyte u poloznej tydzien temu, slyszala serduszko i pytala o ruchy, powiedzialm ze jeszcze nie czuje, nie zareagowala tylko powiedzial ze wszystko w porzadku, a loysko tez niewiem gdzie mam bo na scanie te tylko uslyszalam w 12 tyg ze wszystko ok i nie panikowac, niestety tutaj nie ma zbyt dobrej opieki tzn jak ciaza przebiega prawidlowo to badania standardoe a jak cos sie dzieje zlegoto nawet czlowiek nie bedzie wiedzial, nie czuje sie pewnie niestety jezeli chodzi o opieke medyczna

Gość gość
usg kolejne mam w polowie grudnia a koleja wizyta u poloznej w polowie stycznia

Gość gość
Idz sobie prywatnie scan zrob :O co my ci tu niby mamay pomoc?

Gość mama EiM
Hej, nie martw sie. Kazda ciaza jest inna i kazde dziecko jest inne. Ja w pierwszej to zeby poczuc jakikolwiek ruch to misialam uziasc i sie po brzuszku poglaskac, poczekac...mala byla bardzo nier****iwa nawet juz pod koniec...poprostu spokojne dziecko ale ja myslalam ze to normalne. Dopiero jak zaszlam w ciaze z druga ktora tak mi dala popalic ze w nocy sie od kopniakow budzilam to zrozumialam co to sa te ruchy dziecka hahahha I tez urodzil sie urwic jakich malo ktory dal nam niezle popalic a w miejscu do teraz nie moze usiedziec:) Moze twoja druga dzidzia jest poprostu spokojna i oszczedza cie:) Nie martw sie, bedzie ok!

Gość ex_debill_znowu_po
faktycznie służba zdrowia nie jest dobra dla panikar, jak chcesz usg co tydzien to możesz chodzić prywatnie i tak już brakuje pieniędzy na położne w szpitalach, a ty byś jeszcze chciała więcej usg - będzie potrzeba to ci zrobią; doskonale powinnaś wiedzieć, że ruchy można czuć nawet później; jeśli na skanie mówili że wszystko ok, to znaczy, że łożysko nie było w żadnym dziwnym ustawieniu, a wiem, bo dwa razy miałam przodujące i wiedziałam o tym od pierszego skanu i każda koleżanka, która miała coś nie tak z łożyskiem miała to zapisane w karcie dośc szybko. Jeśli spać nie możesz przez ten brak ruchów to zadzwoń do położnej i zapytaj, czy możesz przyjść, żeby posłuchała, czy serce bije, ale weź pod uwagę, że uzna Cię za panikarę i jak naprawdę będziesz potrzebować pomocy to może uznac, że przesadzasz;)

Gość gość
Kochana ja ruchy w drugiej ciazy poczulam dopiero okolo 23tc wiec spokojnie,na pewno wszystko jest ok,ale rozumiem Ciebie bo tez sie zamartwialam w pierwszej ciazy ruchy czulam okolo 20tc.wiec tym bardziej moja psychika panikowala :) Ale wszystko ok bylo i u Ciebie tez na pewno tak jest.

Gość gość
To jakieś kpiny,że w UK mają taki zlew na ciążę.Moja znajoma przylatywała co miesiąc do Polski do lekarza bo powiedziała,że nie pozwoli aby tam ktokolwiek prowadził jej ciążę.Wcale jej się nie dziwię bo z tego co opowiadała to jakaś masakra.Na miesiąc przed terminem przyleciała i została do porodu.

Gość malinoowka
nie martw sie na zapas, ja tez nie czulam ruchow dziecka bardzo dlugo, chyba do 20tyg. Skoro na pierwszym scanie powiedzieli Ci ze wszystko jest ok to badz dobrej mysli!!! Tez mieszkam w uk, to moja pierwsza ciaza i wszystko jest dla mnie nowe. Z opowiesci kolezanek z PL wynika ze rzeczywiscie opieka jest tu troszke inna. Chyba bardziej traktuja ciaze jak normalny stan a nie chorobe.

Gość gość
no tu niestety taka opieka, wyobrazcie sobie ze do tej pory nie mialam ani razu badania ginekologicznego od dolu na stan szyjki ani badania czystosc***ochwy, a przeciiez w Polsce to juz na pierwszej wizycie kieruja, poprostu leca kazdego wg grafika i tyle, do 12 tyg nie bylo wizyty u lekarza ani u poloznej dopiero po 12 tyg pierwszy scan i ksiazeczka ciazy, badania krwi itd, jednak troche mnie uspokoilyscie, nie chce byc panikara bo potem jak cos bedzie sie dzialo to mnie ojeja, bede wyczekiwac ruchow

Gość malinoowka
badanie dopochwowe bedziesz miala na drugim scanie- przynajmniej tak bylo ze mna. Spytali sie czy chce (bo to podobnonio jest obowiazkowe).