Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niteczka91

dieta przeciwgrzybicza pochwy

Polecane posty

Gość niteczka91

Witam, wiem że bardzo dużo jest takich pytań dotyczących tego tematu, ale zadam pytanie jeszcze raz ponieważ odpowiedzi się wykluczają i wychodzi na to że mogę tylko wodę, Ginekolog robił mi badania z wyników wyszło że nie mam grzybów zostały zniszczone przy wcześniejszym leczeniu, ale upławy swędzenie i pieczenie się nadal utrzymują w dużo mniejszym stopniu niż kiedyś ale zawsze i przepisał mi multi gyn i powiedział , że żel i dieta i wszystko będzie ok musze odbudować flore bakteryjną sobie. Czy może ktoś wie jaka ta dieta powinna być?? BARDZO PROSZĘ O PORADĘ...

Gość niteczka91
naprawdę nikt nie stosował takiej diety i nie może mi udzielić kilku mądrych porad na temat diety i odbudowania flory bakteryjnej??

Gość gość
tez mialam jakiegos grzyba swedziała i pikla przy siusianiu dostalam jakies tabletki dopochwowe ktore byly nie przyjemne i masc po paru dniach przeszlo i nie potrzebowalam diety

Gość gość
Grzybicy sprzyja jedzenie słodyczy, więc ogranicz je do minimum. Poza tym jedz kefiry i jogurty probiotyczne.

Gość gość
i nie uprawiaj sexu bez prezerwatwy bo twoj (chlopak, maz, kolega) moze to dostac

Gość niteczka 91
ok dzięki, powiedziałam lekarzowi że mam męża i miałam mu dać swoje tabletki żeby wszystko było ok

Gość niteczka91
lekarz mówi, że muszę sobie florę bakteryjną odbudować i jest bardzo ciężko więc potrzebuje porad od kogoś kto z tym sobie z tym radzi bądź poradził

Gość gość
Ogranicz ilość cukrów do minimum. W zamian pij dużo kefirów, jogurtów naturalnych, jedz czosnek. Powinnaś też zażywać dobre probiotyki ginekologiczne. Ja zawsze po leczeniu stosuję dopochwowy Lactovaginal aby przywrócić prawidłowe pH i odbudować florę bakteryjną pochwy. Zawiera on żywe szczepy bakterii, więc bardzo szybko dochodzi do kolonizacji i powrotu prawidłowego stanu