Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia_0089

poczatek ciazy a juz mam dosc

Polecane posty

Gość Kasia_0089

Jestem w 7tc. Ciaza zagrozona, mam czeste plamienia i krawienia. Biore duphaston na podtrzymanie, po ktorym nie czuje sie najlepiej.. Tydzien temu wyladowalam w szpitalu, badanie usg wykazalo dwa pecherzyki-ciaza blizniacza. Od tamtej pory czuje sie fatalnie. Musze lezec, ale lezenie mnie wymecza. Jak tylko wstane i sie pokrece po mieszkaniu, to sie tak slabo czuje ze zaraz znow musze sie polozyc. Szczerze mowiac, mam dosc. Dzis wymiotowalam, sama żółć. Czy to mija? W chwilach kryzysu zaluje ze jestem w ciazy, mimo ze tak bardzo tego chcialam...

Gość gość
nie narzekaj, bo może się to źle skończyć i będziesz wtedy żałowała tego, co myślałaś

Gość gość
No i tak to właśnie jest z niektórymi babami..... Najpierw zaśmiecają forum pytaniami "czy to objawy ciąży....." "kiedy robić test...." itp. A jak się uda to zamiast jakoś iść do przodu to zaczyna się narzekanie. A to mdłości,a to wymiotowanie,bóle krzyża itp. Dla dobra dzieci leż! A jak Ci nie pasuje to łaź i może poronisz i będzie Ci lekko i przyjemnie.... A potem będzie płacz.... Smutne to....

Gość psowiczka
kochana dasz rade, lez i odpoczywaj, maz cie wspiera na pewno :) niestety czasem tak bywa, ze ciaza jest zagrozona :(

Gość gość
to ci minie, poczekaj, pierwszy trymestr jest najgorszy, w drugim odzyjesz

Gość gość
Najgorsze pierwsze 3 miesiące, potem będzie tylko lepiej :)

Gość gość
ja akurat nie odżyłam :P jestem w 29tc a i tak wymiotuje i słabo się czuję, muszę dużo leżeć ale i tak się cieszę, że w domu a nie w szpitalu

Gość gość
biedactwo - nie martw się, jak się ciąża skończy to odżyjesz - będziesz miała mnóstwo czasu na odpoczynek i sen, będziesz mogła się wysypiać, mieć czas dla siebie... jeszcze wspomnisz moje słowa :)

Gość gość
dasz rade poczatki najgorsze!swoja droga to kobieta musi sie niezle nastresowac zanim urodzi i przy porodzie tez stres!ja zawsze wpadalam w panike jak brzuch zabolal albo plamienia byly;/

Gość Kasia0089
wiekszosc z was to tak wredne zolzy ze masakra. pytam czy to mija, bo czuje sie jakby mnie czolg przejechal, a wy do mnie ze mam chodzic to moze poronie. jestescie niepowazne. czy ja prosilam o krytyke? jesli macie cos zlego do napisania, to moze zmiencie forum. poza tym nie kojarze zebym zakladala jakies posty kiedy robic test, ani tym podobnych.

Gość gość
tez juz bym chciala miec ciaze za soba!

Gość Kasia0089
no i wlasnie to chcialam wiedziec, czy tylko mi jest tak ciezko, czy nie. normalnym dziewczynom dziekuje za normalne odpowiedzi i slowa otuchy.

Gość gość
Kasiu, lez, bierz Duphaston. Dobrze pisza,ze 3 pierwsze miesiace sa najgorsze i decydujace. Poza tym ciaze blizniacze sa dosc trudne. Ja jestem w ciazy pojedynczej i przez pierwsze mesiace miewalam krwawienia. Nie jakies tam plamienia tylko normalny okres. Stresu duzo i bardzo sie ciesze,ze juz lepiej i moge lezec w domu. Glowa do gory. Pamietaj o badaniach prenatalnych i polowmowych. Pozdr.

Gość gość
to poczytaj posty szlachetnej paczki i w ogóle inne a zobaczysz co te kwiatki niektóre wypisują a co do ciąży to czasami tak jest ja leżę już 2 miesiące a początki masakra nudności zawroty głowy ale to co się zawsze sprawdza u każdej ciężarnej to nastawienie że cokolwiek by się nie działo dasz radę naprawdę pomaga

Gość gość
Mi po 3 mies tez miało przejść i owszem plamien nie było ale zagrożenie nadal skracanie szyjki od 20 tyg. Jestem teraz w 34 tyg rozwarcie na 2 cm i leże plackiem juz 14 tyg