Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rzucanie palenia w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Właśnie dzisiaj się dowiedziałam,że jestem w szóstym tygodniu ciąży.Palę długo i zastanawiam się,czy dam radę rzucić z dnia na dzień,czy stopniowo.A wy jak rzucałyście?Ile wam to zajęło?

Gość gość
jak się dowiedziałam o ciąży nie miałam sumienia palić i paliłam po 2 dziennie. Trwało to tydzień. Teraz już nie palę, chociaż się chce strasznie

Gość gość
Ja sie dowiedziałam, i też paliłam. Kupiłam sobie jeszcze paczkę papierosów r1 takie były i spałiłam parę papierosów. I reszte wyrzuciałam. Pomyslalam ze wytrzymam te 9 miesięcy dla dobra dziecka, przecież to krótki okres...fakt przytyłam potem 30 kg, ale to przez zatrucie ciążowe i jedzenie słodyczy..

Gość gość
a w którym tygodniu rzuciłyście?

Gość gość
ja pale elektroniczne i za cholere nie moge rzucic :O chyba oddam komus baterie i wtedy nie bede mogla zapalic normalnych nie pale juz od marca

Gość gość
Ja dowiedziałam się o ciąży w 5 tc, popalałam jeszcze jakieś 2 tyg, stopniowo coraz mniej, w trzecim miesiącu już nie ruszałam papierosów. Nałóg był silny, ale "pomogły" nudności i wymioty. Później, w czasie ciąży ciągnęło mnie czasem na papierosa, jak byłam mocno zdenerwowana, ale dałam radę. Wróciłam do papierosów jak skończyłam karmić piersią, czyli pół roku po porodzie. Teraz też korzystam z elektronicznych i pewnie jakiś czas używałabym liquidu bez nikotyny

Gość gość
no ja też jestem w ciąży i muszę rzucić.będzie ciężko

Gość twinkypinky77
ja palilam przez wiele lat. jak dowiedzialam sie o ciazy zostawilam nałóg od razu. Wiedziałam ,ze to nie będzię łatwe, ale przy dobrej mobilizacji mozna wszystko. staraj sie jak najszybciej odtsawic papierosy. ja odstawilam od razu, mimo, ze palilam po pol paczki na dzien i wszystko bylo ok. w marcu moja kolezanka urodzila dziecko , a palila przez cala ciaze, bo jak twierdzila " to jej sprawa, jest niezalezna". skonczylo sie na tym, ze dziecko bylo podtrzymywane w spiaczce farmakologicznej przez kilka dni po czym zmarlo. Przyczyną było zapalenie płuc****odtrucie tlenkiem węgla.

Gość gość
A ty jesteś AZ tak głupia czy nie doinformowana ze nie wiesz ze elektroniczne szkodzą jeszcze bardziej w ciazy

Gość gość
Ja jakoś na początku czyli pewnie jakiś 5 tydzień, w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test. Młoda dziś ma 13 lat i jest zdrowiutka, a i wypiłam na imprezie 3 browary nie wiedziałam o ciąży.....

Gość gość
O proszę, jakiś geniusz na temat elektronicznych się wypowiedział, tylko na to czekałam... geniusz, bo masz jak widzę pewne i sprawdzone informacje, zapewne po poważnych naukowych eksperymentach przeprowadzonych we własnym hipertajnym laboratorium, których jeszcze nikt nie publikował :P

Gość gość
widocznie jestem az taka glupia :O