Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Witaminy

Obrzydzenie do witamin w ciazy

Polecane posty

Gość Witaminy

witam , jestem w 10 tyg ciazy i mam obrzydzenie do witamin , próbowałam różnych i po połknieciu zawsze wymiotuje , dlaczego tak jest ? teraz nie biore zadnych i nie mam mdlosci itp boję się że nie zapewnie dziecku odpowiedniej ilości witamin .

Gość gość
Hej, to ponoc normalne. Ja jestem w 7tc i zakupilam witaminy, ale po przeczytaniu na forum informacji ze powoduja mdlosci, to zostalam przy kwasie foliowym, a witaminy zaczne brac jak dojde do siebie czyli przypuszczalnie po I trymestrze. Bierz kwas foliowy. Ja mam zagrozona ciaze i musze brac duphaston, wiec wiem co to znaczy jak mdli po lekach.. Masakra, ja po tym duphastonie czuje sie jakby mnie czolg przejechal, nie mam sily ani energii. Jak dochodze do siebie, to juz pora na kolejna dawke..;/;/

Gość gość
ja tak miałam w drugiej ciąży-tabletkę połykałam w trakcie jedzenia kolacji,inaczej nie dałam rady

Gość gość
i niestety trwało to do końca ciąży :/

Gość gosc w 7tc
ja nie moge w trakcie jedzenia np, bo w ogole nie mam ochoty jesc;/

Gość gość
Miałam to samo! Musialam sie nażrec przed połknieciem witaminy to nic mi nie bylo,a jak bylam chociaz troche glodna to zaraz wymiotowalam

Gość Witaminy
Właśnie też o tym gdzieś wyczytalam i jutro kupie kwas foliowy :) ciaze zagrożona ? A z jakich to przyczyn tak się dzieje ?

ja przez całą ciążę nie jadłam witamin nawet kwas foliowy mnie obrzydzał i dziecko mam zdrowiutkie. Trzeba wartościowo jeść a nie żreć syntetyczne g***o i nabijać kabzę koncernom farmacutycznym

Gość Witaminy
Ja próbowałam na wszystkie sposoby w trakcie śniadania , kolacji itp i nic nie działało cały czas mnie mdlilo dopóki jej nie zwróciłam :-( teraz nie wzielam i wszystko jest ok zadnych mdlosci itp w pon mam wizytę to zapytam jeszcze lekarza co mi poleca , z tego co wiem to wyniki krwi mam dobre .

Gość gość
Tego nie rozumiem, teraz jesienią kiedy jest tyle tanich warzyw i owoców Wy łykacie sztuczne witaminy? Opamiętajcie się kobiety!!! Niedobrze Wam po witaminach, a może przebrałyście miarkę? Nadmiar witamin szkodzi!

Gość gość
Niedobrze Wam po witaminach, a może przebrałyście miarkę? Nadmiar witamin szkodzi! Niestety, teraźniejsze matki umieją posługiwać się myszką komputerową, ale nie umieją czytać informacji zawartch w ulotkach do kazdego medykamentu. Może gdyby poczytały zastanowiłyby się chwilę nad tym co robią.

Gość gość
nie wpadłyście na to, że witaminy są w warzywach i owocach?!?!??

Gość Witaminy
od dawna jem dużo warzyw i owocow , lekarz na pierwszej wizycie polecił mi pharmaton i kilka osób z rodziny też mi mowily że muszę uzupełniać bo samym jedzeniem tego nie zrobie , dobrze wiecie jak to jest że chce się jak najlepiej dla swojego dziecka i kolezanki w ciazy też braly dodatkowo różne witaminy więc stwierdziłam że coś musi w tym być , teraz to już mam metlik w glowie .

Gość ex_debill_znowu_po
bzdura, odżywiaj się różnorodnie, zdrowo, dużo warzyw i owoców sezonowych, o dziecko się nie martw, bo wyciągnie z Ciebie co chce, to jedynie dla siebie się bierze witaminy, ale naprawdę z głową, a nie dlatego, żeby fundowac lekarzowi wczasy na Bora Bora

Gość Witaminy
Szczerze mówiąc po tym co czytalam i po waszych wypowiedziach też zaczynam tak sadzic , ale chyba sam kwas foliowy jest wskazany ? bo na kilku stronach jest napisane że ciężko go przez samo jedzenie uzupełnić w ciazy

Gość gość
Ja tez tak miałam,w sumie gorzej,bo wymiotowalam po tabletkach. I kupilam dużo droższe,to był chyba centrum dla kobiet w ciąży i o dziwo po nich nawet mnie nie mdlilo. Brałem je potem do końca ciąży,wynosiło mnie to mniej więcej 1 zł dziennie.