Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winko

Laserowa korekcja wad wzroku ReLEx® SMILE

Polecane posty

Gość Jacek68
Miałem korektę metoda SMIlE 27 lutego 2018. Odnośnie samego zabiegu poprostu bomba, nic nie czułem. Po zabiegu sam się poruszałem po mieście ale do prowadzenia auta dopiero po 2 dniach się skusiłem. Po 6 dniach ostrość się poprawia ale mam jeszcze mgle która mi przeszkadza w czytaniu z bliska. Korekta z -6. Mam 50 lat a teraz się czuje jak 30letni ogier :) polecam, jeżeli was stać na 7000 za 2 oczu to naprawdę musisz to zrobić. Nic tak chumoru nie poprawia ja doskonały wzrok! Marzyłem o tym od 30lat :) Nie wiem tylko kiedy mi ta mgła zniknie jakby ktoś miał doświadczenie po zabiegu to proszę o odpowiedz. Jacek

Gość RiffRaff
Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat gdzie tą operację można zrobić w Polsce. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć? Wiem tylko o Warszawie. Czy jest jakaś klinika na południu Polski która robi tą metodą?

Gość AdamRadom82
O ile nie myle się, to w kraju jest juz aż 15 klinik, które oferują SMILE'a. Ja wybrałem zielone płuca Polski i byłem w szpitalu Dr Michnowskiego w Białymstoku. Od zabiegu nie minęło dużo czasu, ale póki co jest ok. Aha no i cena (dla mnie była ważna), różnice są ogromne !!! Wawa ponad 9tyś a 200km obok Białystok 7tyś !! Masakra ....

Gość gość
Robiłam tą metodą korekcję w Białymstoku na św. Rocha. Super sprzęt. Świetnie wykonany zabieg. Bez powikłań. Dr. Michnowski sympatyczna gaduła, co daje dodatkowo dobrą atmosferę. Polecam.

Gość gość
Mój syn miał dziś ta metoda robione obydwoje oczu z -6 . Zabieg był przeprowadzany we Wrocławiu Eye Laser Center .

Gość EL_KAAA
Tak, tak, Białystok ! klinika na Św. Rocha, nie ukrywam, że cena była głównym argumentem. Rozważałam, gdzieś za granicą .... Fakt, nie natychmaist było super, to jednak zabieg wymagający czasu, (chodź sam króciutki) efekty wymagają pewnej cierpliwości i ważne, aby w tym czasie mieć pełne wsparcie i rzetelne wyjaśnienia tego co się dzieje.

Gość gość
myślę, że kryterium wyboru powinien być "sprzęt' jakim wykonywany jest zabieg, te nowoczesne są mniej inwazyjne, pamiętajmy, że to są zabiegi nieodwracalne. sporo się naczytałam o powikłaniach. ktoś już tu pisał o klinice dr Michnowskiego, ja też wybrałam tę właśnie, ale niee cena tu zdecydowała, a zwyczajna cierpliwość i nie nachalne nakłanianie do zabiegu. Zrobiłam sobie urlop i w spokoju wróciłam do życia inaczej patrząc na świat i ludzi :) Pozdrawiam i powodzenia życzę !

Gość gość
Fajnie, że pojawia się Białystok, bo wartą rozważyć tę opcję, wcale nie jest powiedziane, że najlepiej to w dużych miastach. Panu dr. Michnowskiemu po prostu chce się być dobrym lekarzem, faktycznie jego klinika dysponuje najnowocześniejszym sprzętem, a stawki sporo niższe niż np. w Warszawie.

Gość Tae
Ja tez zastanawiałam sie nad korekta wzroku za granica, nawet troche o tym czaytałam, ale stwierdziłam ze wole zrobic to na miejscu- gdyby pojawiły si ejakies komplikacje- i wybrałam klinike w Białymstoku na ul. św Rocha.

Gość Migda
Polecam klinikę okulistyczna Białystok i doktora Michnowskiego- zna się na robocie i idzie z duchem czasu- i wysoki poziom jak na Białystok i cena niższa od Warszawy.

Gość Mikołaja
Cały pakiet okulistyczny począwszy od badania, po operacje korekty po dobranie okularów mogę polecić w Białymstoku na ul. św.Rocha.

Gość Kajjkaa
Ja jestem zadowolona z Optegry W Rzeszowie - moim zdaniem super że w końcu jest w naszym mieście, pewność leczenia, dobra opieka. jestem szczerze mówiąc zadowolona że jestem pod tak dobrą opieką!

Gość Violkawe
Polecam w Białymstoku klinikę z wieloletnim doświadczeniem i z bardzo dobra kadra lekarzy.

Gość Krzysiek

Hej wszystkim. Miałem zabieg parę miesięcy temu u dr Michnowskiego w Białymstoku (centrum okulistyki). Metoda LENTIVU, czyli ta najnowsza - 3 generacji. Generalnie zabieg polecam. Miałem wadę -5,00 w obu oczach i dodatkowo astygmatyzm, po zabiegu mam w prawym oku 0,00, a w lewym -0,25, więc bez problemu fukncjonuję bez okularów. Zabieg trwa parę minut i jest bezbolesny (czuć tylko lekki dyskomfort w okolicach oczu). Rekonwalescencja: 2 miesiące bez żadnych sportów i aktywności fizycznej, ale tak naprawdę już na drugi dzień widziałem normalnie bez okularów. Bólu oczu nie było, ani suchości. TV oglądałem już po paru dniach, tylko że robiłem przerwy, zgodnie z zaleceniami lekarza. Ogólnie polecam laserową korekcję wzroku, odmieniła moje życie.

Gość Jagoda
Dnia 31.07.2018 o 19:41, Gość gość napisał:

Mój syn miał dziś ta metoda robione obydwoje oczu z -6 . Zabieg był przeprowadzany we Wrocławiu Eye Laser Center .

A mi ta klinika zniszczyła życie ... 😞 Nie polecam i decydujcie się na laserową korekcję wzroku tylko naprawdę w ostateczności. Bądźcie mądrzejsi od swoich lekarzy - wymagajcie i pytajcie!! To są wasze oczy i wasze zdrowie. Mi pozostały powikłania przez błędy lekarzy do końca życia a oni mogą tylko mnie wspomnieć i cieszyć się swoim zdrowiem. 

Gość Sylwia

"A mi ta klinika zniszczyła życie ...  Nie polecam i decydujcie się na laserową korekcję wzroku tylko naprawdę w ostateczności. Bądźcie mądrzejsi od swoich lekarzy - wymagajcie i pytajcie!! To są wasze oczy i wasze zdrowie. Mi pozostały powikłania przez błędy lekarzy do końca życia a oni mogą tylko mnie wspomnieć i cieszyć się swoim zdrowiem. "

Mogę wiedzieć co się stało? Też wybieram się na ten zabieg. Kto wykonywał?

ja robiłam korekcję wzroku w  Krakowie w Optegrze i doskonale przeprowadzili mi zabieg! bardzo zadowolona jestem i szczesliwa ze nie musze okularów nosic!