Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sos

Polecane posty

Gość gość

otóż tak:miałam plamienia owulacyjne trwające do samego okresu i dostałam tabletki antykoncepcyjne no ale tak,wiem ze mam wziąśc w pierwszy dzień okresu no ale problem taki ze nie wiem kiedy go dostane,no czy nie pomyle z tym plamieniem,otóż pytanie czy jak bym pomylila to nic się nie stanie jak zaczne brac dzień lub dwa przed?

Gość gość
hej pomóżcie :(

Gość gość
czy ktoś mi pomoże??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość gość
dziękuję za pomoc :(

Gość gość
może dziś ktoś pomoże?

Gość gość
plamienie to plamienie a okres to okres chyba zauważasz różnicę w intensywności poza tym jeśli się gubisz wystarczy że policzysz kiedy miałaś ostatni okres, to powinno pomóc ustalić tę kwestię

Gość gość
okres to krwawienie a nie plamienie. pierwszy dzień liczy się zawsze od pojawienia się krwiiiiii

Gość gość
tak ale ja zawsze miałam pierwsze dwa trzy dni okresu słabiutko,no i pytam czy jak wezmę te dwa dni wcześniej...jakie skutki mogą być:(

Gość gość
zrób tak, jeśli nie jesteś wstanie stwierdzić kiedy jest pierwszy dzień miesiączki to po prostu jak zaczniesz już brać tabletki dłużej się zabezpieczaj. bo normalnie to jak zaczniesz je łykać to po dwóch tygodniach one już działają i jesteś zabezpieczona, ale skoro nie wiesz czy zaczełaś je brać w odpowiedni dzień okresu zamiast 2 tygodnie poczekaj miesiąc zanim przestaniesz się zabezpieczać i tyle

Gość gość
ok dzięki,dodatkowe zabezpieczenie to nie problem,raczej chodzi mi o to czy jak wezme załóżmy trochę wcześniej czy ten pierwszy okres który ma być załóżmy za dwa dni będzie normalnie i czy tabletki tego nierozlegulują

Gość gość
nie okres dostaniesz narmalnie może być krótszy niż zawsze i mniej obfity. tabletki mają to do siebie że bardzo regulują cykle miesiączki są krótsze, mniej leci i brzuch mniej boli, ale gdyby było u ciebie np na odwrót to idź do lekarza zapisze ci inne, bo nie wszystkie działają tak samo na każdą kobietę. a jakie ci w ogóle wypisał?

Gość gość
microgynon 21,tak wiem że miesiączki się regulują tyleze miesiączkę się ma w przerwie miedzy tabletkami a mi chodzi o tą pierwsza miesiączkę tzn. o tą co mam w pierwszy dzień wziąć tabletki...no i jak wezme załóżmy 2dni wcześniej czy wszystko ok będzie czy ten okres będzie za te dwa dni w czasie brania już tabletek

Gość gość
tyle że

Gość gość
brałam te tabletki przez kilka lat i się spisywały. okres dostaniesz tak jak mówiłam na pewno a dwa dni w te czy we wte nic ci nie zaburzy.

Gość gość
dziękuje bardzo:) a jeszcze jedno pytanie.tak jak pisałam na początkuże mam plamienia od owulacji do samego okresu,nie orientujesz się czy tabletki anty pomogą na to?

Gość gość
początku że

Gość gość
z tym się nie orientuje bo ja nie plamiłam nigdy, ale może z czasem to się ureguluje po kilku miesiącach bo tabletki to hormony- powinny wyregulować wszystkie intymne dolegliwości...

Gość gość
dzięki bardzo :)