Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karina z Lublina

Jestem przykładem że test może się mylic

Polecane posty

Gość Karina z Lublina

Cześć dziewczyny, starałam się z mężem o dziecko, pierwszy test zrobiłam tydzień po stosunku ( wiem że za wcześnie ale byłam ciekawa)oczywiście negatywny, drugi dwa dni przed okresem również negatywny, test z krwi zrobiłam dwa dni po terminie miesiączki wynik był < 1 więc również negatywny, tego samego dnia zrobiłam jeszcze czwarty test z apteki też negatywny. Trochę się załamałam, dostałam od ginekologa lek na wywołanie okresu, brałam go ale cały czas coś podświadomie nie dawało mi spokoju.... Dziś zrobiłam dla pewności test o nazwie Quixx z apteki i są wyraźne dwie kreski!!! Oczywiście od jutra tabletek na wywołanie okresu już nie będę brała, mam już umówioną wizytę żeby to potwierdzić. Poprzednio lekarz nawet nie wykonał usg choć wiedział że zatrzymała mi się miesiączka. Martwie się tylko jednym, pare dni temu mieliśmy imprezę i wypiłam trzy piwa, oczywiście gdybym wiedziała że jestem w ciąży nigdy bym nie tkneła alkocholu, czy to mogło zaszkodzić?

Gość gość
Na wywołanie miesiączki dostałaś zapewne luteinę a to ciąży nic by nie zaszkodziło. Luteina wręcz podtrzymuje zagrożone ciąże. Tam jeszcze pępowiny nie ma więc spokojnie.

Gość gość
Ja też użyłam tego samego testu co Ty wyszedł pozytywnie jestem zapisana do lekarza by potwierdził ciążę za tydz. Ja też się boję bo przed zrobieniem testu i przed miesiączką ( bo myslałam ze będzie) wypiłam 2 kieliszki wódki a na drugi dzień półkieliszka wina i tez się trochę biję czy nie zaszkodzi dziecku

jak nie wiedziałaś o ciąży to trudo, nie wrócisz, raczej na tym etapie nie powinno zaszkodzić, wiele kobiet podobnie jak ty na początku też nie wiedzą o ciąży napisz koniecznie co bierzesz na wywołanie??? pewnie duphaston albo luteinę?? jeśli tak, to bierz dalej te tabletki! one nie tylko wywołują okres ale i podtrzymują ciąże! nagłu spadek progesteronu spowodowany odstawieniem sztucznego progesteronu może skutkować krwawieniem! dla pewności idź na bete - test jednak może się mylić

Gość gość
A ja przy cyklach 28 dni zrobilam w koncu 29 dnia test i nic :(. Dzis 33 dc i znowu nic. :(

Gość gość
pępowina pojawia się w 4 tyg ciąży :)

Gość gość
A skąd ta pewność że akurat ten pozytywny jest wiarygodny?Może akurat on był wadliwy?

Gość Karina z Lublina
ja dostałam duphaston biorę go 4 dzień po jednej tabletce, lekarz kazał dwie ale ja biore jedną rano. To mam nie odstawiać tego leku? ale mnie nastraszyłyście.... Ja ostatni okres miałam 4 października 6 listopada robiłam bete z krwi i wyszła negatywnie.

Gość gość
wiesz ja bym sie tez nad tym zastanowiła. Albo mialas bardzo opoznioną owu albo ten pozytywny jest fałszywy. Test krwi 2 dni po miesiączce nie może ci źle wyjść. No chyba że ktoś wyniki pomylił. Więc albo zagniezdzienie zaszło po tescie z krwi albo test sie myli.

Gość gość
ja dostałm duphaston od razu jak potwierdił gin ciążę tak na wszelki wypadek tak naprade bo brałm dużo leków zanim dowiedziałam sie że jestem w ciąży bo byłam chora duphaston jest też na podtrzymanie ja go bralam do 12tc

Gość Karina z Lublina
A z tąd ta pewność bo mi się miesiączka nigdy nie zatrzymała na tak długo, a ja w poprzednim miesiącu przestałam się zabezpieczać, pozatym kobieta wie takie rzeczy, ja chodziłam co chwilę do toalety, piersi mi się powiększyły, jajniki kuły, mam mdłości jak np. spróbuje kawy.

Gość Karina z Lublina
Ja w tamtym miesiącu byłam chora prawie dwa tygodnie i podejrzewam że ta owulacja się przesuneła i zaszłam w ciążę później.

Gość gość
możesz iść na bete jeszcze dziś to potwierdzisz ciąże bądź nie

Różne jaja są z tymi testami, dlatego lepiej na bete iść, jak będzie pozytywna to znaczy że owulację miałaś później niż zwykle. Ludzie debile z was, jak moze pępowina tworzyć się 4tc??! jaja jakieś około 7-8tc tworzą się zaczątki pępowiny, całkowite swoje funkcje pępowina przejmuje około 13tc

Gość gość
Beta była robiona po terminie miesiączki z wynikiem negatywnym

Gość gość
moglas isc ponownie bete zrobic, ale po co? lepiej bylo popic

Gość gość
no i co z tego? niech powtórzy skoro sikany wyszedł pozytywny

Gość gość
Mi też się miesiączka nigdy nie spóźniała(prócz ciąży) a ostatnio z 27 dni przez kilka miesięcy miałam nagle mi się o 8-10 dni wydłużyła.

Gość gość
nie bede cie martwila, ale jesli beta byla negatywna to jest inna przyczyna dwoch kresek, lepiej idz do lekarza

Gość gość
zrob test jeszcze raz inny

Gość gość
jeśli jest w ciąży to na tym etapie alkohol nie zaszkodzi owulacja mogła być dużo później i stąd te negatywne wyniki albo masz jakiegoś guza,ale to mało prawdopodobne

Gość gość
ja bym zrobiła betę jeszcze dzisiaj, a alkoholem się nie przejmuj bo nie ma jeszcze pępowiny wykształconej, ja jak byłam tydzień w ciąży też wypiłam dwa piwa, ale lekarz mnie uspokoił także spoko, znam masę kobiet które piły będąc na początku ciąży i nie wiedząc o tym i urodziły zdrowe dzieci.

Gość gość
racja, wybierz się na betę. Robiłaś ją 2 dni po terminie miesiączki, przy ciąży powinna być już pozytywna. Niestety, ale możliwe, że test pozytywny był wadliwy, albo pokazał dwie kreski z innego powodu. Nie nastawiaj się bardzo na ciążę, bo później będzie rozczarowanie i płacz. Beta wszystko powie :)