Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomysly na zdrowe posilki dla niemowlaka od 9 miesiaca do jedzenia lyzeczka

Polecane posty

Gość gość

Moj synek odrzucil calkowicie butelke. Macie jakies pomysly na sniadania?bo na razie dostaje kaszke. I na kolacje rowniez. Chcialaby mu jakos urozmaicic posilki.

Gość gość
jajecznica/jajko sadzone na parze lub smażone na maśle jogurt naturalny z owocami budyn- jak nie chce mleka to może w tej formie źle chociaż trochę kisiel na soku lub świeżych owocach

Gość gość
no własnei czy takiemu maluchowi można już nie dawac mleka? wystarczą kaszki? i "normalne jedzenie"?

Gość gość
Jeśli je kaszki dwa razy dziennie to moim zdanie wystarczy. A moze to chwilowy bunt i znów zacznie jeść?

Gość gość
mój tylko na słoiczkach, jeszcze nie daje normalnego jedzenia, a po mleku ostatnio wymiotuje:( kaszki zjada na sniadanie

Gość gość
Nie wiem czy można podawać kakao już? Może spróbuj z jedną łyżeczkę dodać do mleka to wypije.

Gość gość
Autorka. Na mleko nie protestuje. Ale na forme picia. Daje mu mleka dobowo tyle ile trzeba w tym wieku,ale zageszczam kaszkami i zjada lyzeczka. Nie chce ciagnac smoka. Na cale jajko nie za wczesnie? Z jogurtem moze byc prpbelm bo je bebilon pepti,a wczesniej jogurt zaostrzal mu refluks. A czy np. Chalka/bulka namoczona w mleku moglaby byc?

Gość gość
A budyn juz dostaje,z zoltkiem.

Gość gość
ja bym spróbowała dać jajko. na początek trochę i sprawdzić czy nie uczuli. moja ma 8 mies i daje jej już jajecznice na maśle bo sadzonego nie chce. a może spróbuj dać mm z niekapka albo coś? może to zęby i czuje dyskomfort przy piciu przez Smoczek?

Gość gość
Autorka. Ale on i tak pil mleko zageszczone kleikiem wiec mi nie przeszkadza,ze daje to lyzeczka. On je bardzo chetnie z lyzeczki i zjada wiecej wtedy. Z butli zawsze dosc niechetnie pil. Ale np.wode pije z butelki,chociaz co raz mniej chetnie. Woli z filizanki.tylko wiadomo pooblewa sie orzy okazji. Szukam tylko jakiegos urozmaicenia posilkow,bo podaje tylko kaszki naturalne,owoce powoli wprowadzam i na razie dostaje jablko tarte surowe z sokiem z marchewki albo gotowane z dynia. Owocow jadl juz sporo ale ze wzgledu na refluks musielismy odstawic i dopiero do nich wracamy. Jak nie bedzie sensacji to bede wprowadzac kolejne.

Gość gość
Autorka. Dodam,ze smoka uspokajacza ciaga,wiec to chyba nie problem po stronie ssania. Po prostu polubil "dorosle" jedzenie.

Gość gość
SKORO POLUBIL DOROSLE JEDZENIE -to karm go tym co jest na stole. moj je wszystko,zupy podrobione mieso z ziemniakami a ostatnio zasmakowal w bigosie,oczywiscie rano zupa mleczna.

Gość gość
No to może podpowiem: Kasza manna z cynamonem na mleku Kasza jaglana z jakimiś owocami np. ze słoiczka Kasza jaglana (gryczana nie palona, jęczmienna) z mięsem i warzywami Naleśniki z jogurtem owocowym (można zmiksować) Kanapka z pasztetem (pasztet domowej roboty) (moja gryzie a ma 3 zęby tylko) Barszcz ukraiński z żółtkiem i mięsem Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem Pomidorowa z makaronem/ryżem Budyń domowy z żółtkiem Kisiel Banany Jogurty Płatki kukurydziane Biszkopty, chrupki kukurydziane

Gość gość
To ja z 23:23 Doczytałam właśnie że jest na bebilonie pepti. Moja córka też. Zamiast mleka krowiego podaję ryżowe. Do naleśników do kaszy manny itp. Można też użyć owsianego ja akurat nie mam do takiego dostępu a ryżowe jest często w marketach. Moja bebilonu pepti nie toleruje, nie chce za żadne skarby i już. Obawiam się o wapń w jej diecie dlatego też wprowadziłam mleko ryżowe. Od czasu do czasu podaję jej wątróbkę drobiową (bardzo lubi) bo miała anemię jakiś czas temu więc o żelazo też się martwię. Moja zjada 5 posiłków z łyżeczki z butelki tylko herbatkę pije, mleka z butelki nie ruszy.

Gość gość
Aha dodam że ma 10 miesięcy.