Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciesze się że katolików czeka zagłada

Polecane posty

Gość gość

Wasza religia zostanie zniszczona. Katolików w UK juz prawie nie ma, katolicyzm w Hiszpanii prawie nie istnieje, 3/4 ludzi rzyga na kosciol, zyją wbrew nauce kleru. Teraz Włochy i Niemcy. Idzie islam pomieszany ze skrajnym ateizmem, lewica juz infiltruje imamów i wprowadza swoich, liberalnych. NWO wie co robi, nowe idzie, stare sie nie sprawdzilo

Gość gość
nie ciesz sie za wczesnie:D

Gość gość
Nigdy nas nie zniszcza,takie sa przepowiednie.Jezus jest z nami.:)

Gość gość
NWO=Antychryst=Koniec Świata=rozliczenie wszystkich wg. zasług=niebo lub piekło Tego chcesz już za swojego życia? Czy wolisz te 70-80 lat przeżyć w spokoju i samemu decydować aż do śmierci? Jeśli to drugie to powstrzymaj NWO bo ty tez za 5 -10 lat zginiesz jak wszyscy i szybciej trafisz na sąd a tak byś sobie pożył te jakieś 50 lat jeszcze

Gość gość
bo w UK jest kościół anglikański a nie katolicki ty idioto :D

"22.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość Nigdy nas nie zniszcza,takie sa przepowiednie.Jezus jest z nami.usmiech.gif" Po mojemu przepowiednie są takie, że krk to apokaliptyczna bestia, O tym zdają mówić się pisma zarówno starego, jak i nowego testamentu. Poczytaj ksęgę Daniela na przykład...

Gość gość
Edelgast daj cytat na to.

Wielu ludzi wie o kościele w większości z mediów które są antyklerykalne, W fakcie ostatnio było o księdzu który odmówił pogrzebu dziecku bo miał tego dnia ślub i wolał zarobić. To był taki artykuł ze zdjęciem i treścią że każdy by znienawidził tego ksiedza. A po paru dniach okazło sie to wszystko to bzdury i oburzeni rodzice dziecka wysłali nawet pismo do faktu że to skandal i tatalne kłamstwo. Wszystko jest w internecie w lokalnej telewizji. . Media teraz kreują nam światopogląd a księży jest dużo i wszędzie są czarne owca (w naszych szkołach i pracach także ) więc każdy zna lub słyszał o "złym księdzu" więc łykamy bez zastrzeżeń wszytko co na ten temat piszą w prasie i mówią w telewizji. Polecam pójść na darmowy Kurs Alfa by dowiedzieć się o co chodzi w wierze katolickiej. Schemat cyklu 10 spotkań to: kolacja, wykład, dyskusja w grupkach. wykłady są nieinwazyjne na swiatopogląd, z reguły nie ma tam księży Zapraszają wszystkich szczególnie nie lubiących kościoła i niewierzących ,można się pokłócić, podyskutować i wyjść z konkretną skondensowana wiedzą o co chodzi w chrześcjaństwie. Zawsze liczba miejsc jest ograniczona więc warto wziąć kolegów i koleżanki i już się zapisać.

Wersetów jest kilka. Chociażby to: "Potem spojrzałem i w widzeniu nocnym pojawiło się czwarte zwierzę, straszne i groźne, i nadzwyczaj silne; miało ono potężne żelazne zęby: pożerało i miażdżyło, a co pozostało, deptało swoimi nogami, było ono inne aniżeli wszystkie poprzednie zwierzęta, a miało dziesięć rogów. Gdy uważnie przypatrywałem się rogom, zaczął wyrastać między nimi inny, mały róg, i trzy spośród poprzednich rogów zostały wyrwane. Na tym rogu były oczy jakby oczy ludzkie i usta, które mówiły zuchwałe słowa" Daniela 7:7-8 Czwarte zwierze niewątpliwie symbolizuje imperium rzymskie. Róg to ktoś, albo coś, co przejęło całą potęgę imperium rzymskiego. A kto ją przejął, jak nie krk i papiestwo?

Czytamy dalej: "Lecz potem Święci Najwyższego otrzymają królestwo i posiądą królestwo na wieki, na wieki wieczne. Wtedy zapragnąłem dowiedzieć się prawdy o czwartym zwierzęciu, które było inne niż wszystkie inne, straszne nad miarę, z żelaznymi zębami i miedzianymi pazurami, pożerało i miażdżyło, a to co pozostało, deptało nogami, i o dziesięciu rogach na jego głowie, i o innym rogu, który wyszedł i przed którym trzy z nich wypadły, o rogu, który miał oczy i usta, które mówiły zuchwale, i który wyglądał na większy niż inne. A gdy patrzyłem, wtedy ów róg prowadził wojnę ze Świętymi i przemógł ich, aż przyszedł Sędziwy i odbył się sąd i prawo zostało przyznane Świętym Najwyższego, i nadszedł czas, że Święci otrzymali królestwo. I tak rzekł: Czwarte zwierzę oznacza czwarte królestwo na ziemi, które jest inne niż wszystkie królestwa; ono pochłonie całą ziemię, podepcze i zmiażdży ją. A dziesięć rogów znaczy, że z tego królestwa powstanie dziesięciu królów, a po nich powstanie inny; ten będzie inny niż poprzedni i obali trzech królów. I będzie mówił zuchwałe słowa przeciwko Najwyższemu, będzie męczył Świętych Najwyższego, będzie zamyślał odmienić czasy i zakon; i będą wydani w jego moc aż do czasu i dwóch czasów i pół czasu. Potem odbędzie się sąd i pozbawią go władzy, aby ją ostatecznie zniszczyć i obalić." Daniela 7:18-26

Przy czym najlepszy jest fragment: " I będzie mówił zuchwałe słowa przeciwko Najwyższemu, będzie męczył Świętych Najwyższego, będzie zamyślał odmienić czasy i zakon; i będą wydani w jego moc aż do czasu i dwóch czasów i pół czasu. Potem odbędzie się sąd i pozbawią go władzy, aby ją ostatecznie zniszczyć i obalić" Jak to odnieść do czego innego, jak nie krk? To właśnie krk przez wieki gnębił prawdziwych, chrześcijan (arianie, husyci), blokował dostęp do Pisma Świętgo (np. przekład Wyclifa). "będzie zamyślał odmienić czasy i zakon" Zakon, to prawo w tym przekładzie. Przez wieki kler ustanawiał własne zasady nie zgodne z Pismem. min trynitaryzm, kult obrazów. Czyli po mojemu zagłada czeka wszystkich czterech wymienionych przeze mnie. Ale głowa do góry. Po zagładzie życie będzie toczyć się dalej...

Gość gość
Bestia to szatan a nie krk.

Umiesz czytać ze zrozumieniem? W księdze są opisane cztery zwierzęta. Cztery zwierzęta to cztery imperia: babilońskie, perskie, greckie, rzymskie. Bestia to róg, który wyrósł na głowie czwartego zwierzęcia, czyli imperium rzymskiego. A co jest tym rogiem? Kto przejął moc****otęgę imperium rzymskiego?

Gość annoyer
Ja p*****le, wy jestescie stuknieci. Biblia zostala juz obalona tak bardzo, ze majac 1/4 tych dowodow mozna by poslac wieznia na krzeslo. Jesli bog istnieje to na p***ylion procent nie jest to Yahweh, Jehowa czy jakkolwiek go nazywacie.

A to zdaje się o krzyżowcach: "Bo oto Ja przywołam wszystkie ludy królestw północnych - mówi Pan - i przyjdą, i każdy ustawi swój tron u wejścia do bram Jeruzalemu i naprzeciw wszystkich jego murów wokoło, i naprzeciw wszystkich miast judzkich. Wtedy wypowiem na nich swoje wyroki z powodu wszystkich ich złości, że mnie opuścili, kadzili obcym bogom i oddawali pokłon dziełu swoich rąk." Jeremiasz 1:15-16