Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka waga po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moje wymiary to : wzrost:168 waga:86 owód pasa:111 talia:100 Czy dużo bym przytyła w ciąży, i czy dużo bym przybrała cm na brzuchu? Czy to jest rozmiar 42 czy 43?

Gość gość
to tak nie działa...nie da się przewidzieć ile kobieta przytyje w ciąży niezależnie czy przed zajściem jest chuda czy gruba. każda tyje inaczej, trzeba też pamiętać że się ja dla dwóch a nie za dwóch...mój lekarz mówi że przyrost wagi w ciąży dla każdej kobiety to około 10 kg- jeśli przytyje dużo więcej to znaczy że się mocno obżera i obrosła w tkankę tłuszczową, później trzeba trochę się pomęczyć żeby to zrzucić

Gość gość
po pierwsze moim zdaniem jesteś zbyt gruba na dziecko, po ciąży możesz skonczyć na ponad 100 .. schudnij.

Gość gość
w pasie jak baobab o.o

Gość gość
To ile przytyjesz w ciąży zależy od różnych rzeczy. Ja leżałam, a dodatkowo objadałam się- przytyłam 25 kg. Szwagierka była aktywna, jadła zdrowo ale strasznie puchła, przytyła 30 kg ale to jej zeszło zaraz po porodzie... bratowa jadła normalnie, pozwalała sobie czasem na zachcianki, przytyła 12 kg. Prawidłowo to 8-12 kg z tego co mi lekarz mówił, reszta to brak ruchu, objadanie się, czasem cukrzyca czy zatrucie ciążowe... Ile w pasie- mi przybyło ponad 30 cm, ale brzuch miałam wyjątkowo duży. Też loteria. Rozmiaru 43 nie ma, możesz mieć 44 i pewnie taki masz (nie wiesz jaki nosisz?). Ja taką wagę jak Ty teraz miałam właśnie na finiszu ciąży i taki rozmiar wtedy nosiłam. Też bym radziła zrzucić teraz sporo. Nie jesteś wysoka, masz widocznie złe nawyki żywieniowe czy niezdrowy tryb życia i jest ryzyko że faktycznie te 100 kg osiągniesz. Samo noszenie dziecka obciąża kręgosłup, stawy, są problemy z krążeniem, przy nadwadze to będzie tylko spotęgowane.

Gość gość
No sporo ptzytujesz... wyobraź sobie że po porodzie ważysz ponad 100 kg i masz w pasie jakies 130 cm... słoń.

Gość gość
Ja przytyłam 18 a po schudłam 22. Koleżanka przytyła 9 a zostało jej 5. Z obecną wagą możesz mieć problem z zajściem i do noszeniem ciąży.

Gość gość
Rozmiar co najmniej 46 Moja mama jest 10 cm wyższa Waży 83 i nosi 46 i wszystko obcisłe

Gość Walle
w pierwszej ciqazy 7 kilo, w drugiej 6 kilo a teraz jestem w 22 tygodniu i 2 kg na plusie.

Gość gość
Dziecko Ci sie utopi w tym tłuszczu co Ty ze sb robisz?

Gość wielorybie gruby
potwór, jak mozna doprowadzic sie do takiego stanu? ile trzeba jesc? k***a dramat

Gość gość
wiecie co wyzywacie ją, a przecież są grubsze osoby to co na nich powiecie?

Gość gość
Każda kobieta inaczej przybrać może na wadze.Ja przed ciąża ważyłam 48... przytyłam do 68... :o aktualnie ważę 56 :P a dążę do 50..

Gość gość
"Koleżanka przytyła 9 a zostało jej 5." Jak to możliwe?Samo dziecko zazwyczaj waży między 3 a 4 kg.A gdzie łożysko wody,powiększona macica?Coś ci się chyba pomyliło.

Gość gość
narazie się martwisz ile byś przytyła w ewentualnej ciąży, już niedługo będziesz się pytać dlaczego nie możesz zajść-nadwaga w tym nie pomaga

Gość gość
osoby z nadwagą też zachodzą w ciąże

Gość gość
DZIECKO WAŻYŁO 2200

Gość gość
Zazwyczaj te,które są otyłe przed,dużo chudną po... Także się nie przejmuj opinią innych dziewczyno:) Nie ważne ile Twoja waga wynosi teraz. Zawsze się znajdą chętni aby Ci dokopać i dowartościować się tym ile ważysz. Ważne jest to,czego Ty chcesz i pragniesz. Ja bynajmniej nie należę do tych,które przybierały na wadze w czasie ciąży,ale rozumiem też,że nie każda kobieta musi wyglądać jak super modelka. Ludzie są różni i ja to szanuję:) Pozdrawiam Cię autorko:)

Gość gość
troche tam Ci wejdzie z jakieś 20 kg ... oceniając Twoją sklonność do tycia i gdy Cie jeszcze przyciśnie głow no to obstawiam że minimum 110 kg będzie... Wtedy to wogle hipcia będziesz...