Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem jak poić swoje dwumiesięczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

No właśnie, jak w temacie.. Mała rzadko chce pić między karmieniami. Najczęściej więc daję jej herbatkę czy wodę pół h przed posiłkiem pilnując, żeby nie wypiła aż tak dużo (żeby potem zjadła normalnie). Mimo to zjada wtedy mniej, no bo żołądek ma już wypchany piciem. Powiedzcie, kiedy dopajać dziecko? Czy ja mam zastąpić jedno karmienie pojeniem? Mała powinna wypijać ok 120ml picia - dawać jej to na raz czy na kilka razy, jak Wy robiłyście?? Dzięki za pomoc :)

Gość gość
ja pomimo tego, ze wszyscy teraz mowia, ze przy piersi nie trzeba poić, poiłam i z piersią i pozniej z modyfikowanym. maly bardzo polubil herbatki Hipp - np. koperkową, jest slodka, ale lubi ją :) ja poje jak mi wpadnie to do glowy, byle nie bezposrednio przed i po jedzeniu, bo jest jak mowisz, lub uleje. najlepiej wlasnie w trakcie zabawy miedzy karmieniami, jak np chce jesc, a jeszcze nie czas to herbatke daje, czasami sam informuje mnie, ze chce pic :)

Gość gość
serdeczne dzieki za odpowiedz ;)

Gość gość
Ja karmię mm co 3-4 h,a herbtkę podaję po ok. 1,5 h po jedzeniu. Wypija 40-80 dziennie. o 120 ml nie m mowy :-)