Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego córka preferuje tylko jedną pierś prawą

Polecane posty

Gość gość

drugą possie tylko na początku jak intensywniej lec****karm, a później jak musi się wysilić to doopa, pręży się, odpycha aż w końcu ryk. Muszę kombinować, ale i tak nie zawsze to działa. Na początku było odwrotnie, preferowała tylko lewą pierś, a prawa była be i był ten sam problem co jest teraz :-o

Gość gość
ile ma Twoja córka?

Gość gość
6 tygodni

Gość gość
moja ma 4,5miesiąca i też nie chce lewej piersi, ale staram się karmić z obu

Gość gość
No to Twoja jest starsza i może już mieć jakieś fanaberie, chyba że podłożem tego zjawiska jest zupełnie coś innego.

Gość gość
"fanaberie" u czteromiesięcznego niemowlaka, a to dobre :D Tak, na złość matce robi żeby nie miała za łatwo w życiu :D Boże, jakie durne torby się rozmnażają :O

Gość gość
Moze pozycja w ktorej jest przystawiana do tej lewej piersi jej nie pasuje. Sprobuj ja przystawic spod pachy to bedzie lezala podobnie jakby ssala prawa piers, jesli wiesz o co mi chodzi...

Gość gość
moje dziecko tez "wolało "prawy cycek,ale ja nie odpuszczałam..najpierw karmiłam lewym,pozniej prawy.w końcu się przekonał i tyle,ale potrzeba było troszkę czasu

Gość gość
gość 16:11 ja już próbowałam różnych pozycji, to nie skutkuje, ona nie chce lewej piersi, bo tam jest mniej mleka, robi tak od ok 2 miesięcy. Nie poddaje się i przystawiam często do lewej, również laktatorem ją pobudzam, ale jakoś tego mleka nie przybywa w lewej. Od zawsze miałam lewą pierś mniejszą, a teraz ta dysproporcja jest ogromna. Jak karmię z lewej piersi, to z prawej mleko leje się jak z kranu, a jak karmię z prawej, to w lewej sucho, no i po lewej szybko jest głodna i nie śpi, chyba że doje z prawej.

Gość gość
to normalne, że w jednej piersi jest więcej a w drugiej mniej. My tak bujamy się przez 19 miesięcy ale podaję też drugą, niech chociaż trochę pobudzi do produkcji.

Gość gość
moja corka miala dokladnie tak samo, najpierw wolala tylko lewa piers, a potem tylko prawa, ja sie nie przejmowalam, karmilam tylko z prawej i spokojnie ja wykarmilam, w lewej praktycznie ustala laktacja, mam wiekszy biust przy raczej szczuplej sylwetce wiec roznica w wielkosc***odczas karmienia nie byla widoczna na pierwszy rzut oka, po zakonczeniu karmienia piersi wrocily do swoich normalnych rozmiarow, przy drugim dziecku karmilam z obu