Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gadzina ślubu

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłam, że godziny ślubów są baardzo zróżnicowane - zależnie od regionu Polski, od miesiąca ceremonii, od odległości dzielącej kościół od domu weselnego/hotelu/restauracji... O której Wy macie wyznaczony ślub lub jaką godzinę planujecie? Jesteście zadowolone z tej godziny, czy inne już były zajęte? Jestem z mazowieckiego i u mnie normą są wesela późnym popołudniem. Byłam w szoku, gdy tu wyczytałam, że niektórzy mają śluby o 12-ej albo 13-ej Nasz jest wyznaczony na g. 18:30. Z początku martwiłam się troszkę, że to późno i że lepiej byłoby pobrać się np. o 17-ej, ale przemyśleliśmy sprawę i jesteśmy zadowoleni: wychodzę za mąż na dobę przed najkrótszą nocą w roku, więc zachód słońca będzie dopiero po 21-ej. Z kościoła do hotelu mamy niecały kilometr Nie planujemy sesji zdjęciowej w dniu ślubu, jak niektóre pary młode, a zespół według umowy ma grać do 5-ej rano. No i moja data to piątek po Bożym Ciele - jeśli jacyś goście nie dostaną w pracy wolnego, to zdążą się wyszykować po pracy. Jakie są Wasze ślubno-godzinowe historie?

Gość Panna młoda 28 06 2014
My mamy ślub o 17.30 i jesteśmy zadowoleni, chociaż początkowo miał być o 17 ;) Na salę się jedzie ok 20min

Gość gość
U nas sluby sa o 16 albo 18 wybralismy jednak 16

Gość gość
zapomnialam dopisac ze mamy tez slub 28 czerwca 2014

My ślubowaliśmy w sierpniu i msza była na 17.00-była w sam raz,na sale jechaliśmy ok 15min.Bawiliśmy się do 4.00

Gość gość
ja o 15.00 - 16.11, 2013. nasze domy rodzinne, kościoł i sala - wszystko na miejscu w promieniu do 5 km

Gość helenka od zenka
No wlasnie...u nas na Slasku to mamy do dyspozycji godz od11do14.sama mam slub o godz12:-) Dla Was to dziwne,ale dla nas normalne wiec prosze sobie darowac jakies najezdzanie

Gość gość
ja na śląsku,ślub był o 14,na sali byliśmy ok 16 ,wesele rozkręciło sie ok 20 ,i wszyscy bawili się do 6 rano

Gość gość
ślub o 14? o matko...

Gość gość
mogliśmy zrobić jednak o 13,wtedy spokojnie zjadłoby sie obiad

Gość gość
byłam na weselu w Suwałkach ,ślub był o 18 ,do stołów zasiedliśmy ok 20,wesele zaczęło sie kolacją,impreza rozkręciła sie o północy a o 4 juz był koniec wesela

Gość gość
jak od 13 czy 14 wytrzymać na pełnych obrotach do 4? Sponsorujecie wszystkim gościom noclegi, w razie gdyby chcieli odpocząć w trakcie?

Gość gość
Ślub mieliśmy w lipcu. Ślub był o 15 u nas to norma. O 16. 30 byliśmy na sali, a bawiliśmy się do 6.30. Były noclegi na miejscu. mogli sobie korzystać z pokojów w trakcie.

Gość gość
ja mialam slub w polowie sierpnia tego roku o 17 i to byla idealna godzina, bawilismy sie do 6 rano

Gość gość
co to za roznica13do3,albo18do6

Gość gość
wlasnie albo ktos sie bawi od poludnia do nocy,albo idzie wieczorem na wesele i bawi sie do bialego rana.grunt to zlozyc przysiege a potem cieszyc sie z tego wspolnoe z goscmi tak dlugo jak sie da

Ja jestem ze Śląska, byłam na kilku ślubach, które były o 10.oo lub 11.00, czasem o 12.oo lub 13.oo. Tutaj to norma. Wesele zaczyna się obiadem. Myśmy mieli ślub o 16.oo - to było dla wszystkich wielkie dziwactwo. Zrobiliśmy to dlatego, że nie mieliśmy kasy na wesele. Po ślubie była kawa, ciasto tort, a później kolacja. W Restauracji. I koniec.

Gość gość
hahaha gadzina ślubu to chyba teściowa?!