Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

używała któraś z Was olejku arganowego

Polecane posty

Gość gość

Do włosów albo do ciała ? I jakie efekty, czy warto ? Jaki ma zapach ?

Gość lukrecija
moja koleżanka uzywała do ciała, zachwycona, ale szczegółów tj zapachu nie znam. ale chyba warte skoro tak sie podniecala , nie wiem, bo ja nie probuje ;-))

Gość gość
Używałam, miałam taki oryginalny arganowy bez dodatków. Do włosów nie, bo nie potrzebuję, do ciała- fajny był, nie taki tłusty i lepki jak niektóre olejki jakich próbowałam, zapachu chyba nie pamiętam- nie był jakiś ciężki czy intensywny. Skóra reagowała inaczej niż na zwykłe kosmetyki- normalnie jak posmaruję się mleczkiem czy balsamem to po kilkunastu godzinach znowu mam suchą skórę, olejek arganowy działał dłużej i zmiękczał ją, nie była taka napięta (zwłaszcza na łydkach, z nimi mam największy problem), milutkie łokcie i kolana- tego żadnym innym kosmetykiem nie osiągnęłam do tego stopnia.

Gość gość
ja używałam, dla mnie to super kosmetyk, jedyny jego minus to zapach :/ ale to też wyznacznik jego oryginalności, oryginalny 100% olejek ma niezbyt przyjemny zapach :)

Gość gość
A ja jakos nie polubilam. Do ciala wole oliwke hipp dla dzieci od pierwszeo dnia zycia , olej kokosowy tez super, ale ten co jak smalec wyglada, bez dodatkow, mozna go jesc normalnie, super pachnie. A do wlosow z reka na sercu probowalam wielu olejkow a i tak uwazam ze oliwa zoliwek najlepsza.

Gość gość
Bo do włosów trzeba dobrać na podstawie ich stanu i porowatości :) Jeśli C****suje oliwa to z innych będzie c*****owac prędzej awokado, sezamowy, migdałowy czy wszelkie orzechowe (orzech włoski, laskowy, makadamia), a na pewno nie kokos, który się nadaje do zupełnie innego typu włosów (czyli np. moich, które po oliwie wyglądały jakby je krowa przylizała a po kokosie pięknieją w oczach; za to do twarzy argan lubię bardzo, mieszam z odrobiną lekkiego kremu nawilżającego i mam super mazidło :)

Gość agata362
jak dla mnie uniwersalny i najlepszy kosmetyk, do twarzy, ciała i włosów - nie lubię olejków na skórę solo więc dodaję do kremów i balsamów i działa rewelacyjnie, skóra jest bardzo długo nawilżona. Włosy odżywia jak nic innego,stosuję go jak maskę przed myciem. Pachnie specyficznie, roślinnie, ale delikatnie, a zapach nie utrzymuje się na skórze. Tylko musi być oryginalny i 100%, żadne mieszanki się nie sprawdzą, ja kupuję zawsze w www.topdrogeria.pl, sprawdzony sklep, mają certyfikaty ecocert na olejek, i ceny chyba najlepsze w sieci.

Gość gość
Uzywam do wlosow jako cieply kompres przed myciem 2 razy w tyg. i po kazdym myciu. Dla mnie rewelacja ale ja mam oryginalny olejek nie jakies chemiczne mazidlo i zapach jest inny.

Gość anka44
Używałam do ciała, sprawdzał się bardzo dobrze. Obecnie używam olejku z pure fiji o zapachu kokosowym. Działanie zbliżone, a zapach o niebo lepszy...

Gość kamilaaaaaaa
Ja do włosów! Efekty są świetne. Włosy są lśniące, nie rozdwajają się i nie wysuszają :)

używam Bielendy... ale mnie osobiście efekt nie powala ;)

Gość gość
mi raz fryzjer nalozyl na wlosy i nigdy w zyciu nie mialam juz tak cudownych chcialam to kupic, gdzie wy to dostajecie?

Gość kuczorek
używam do twarzy, troszkę kładę w miejsca wybitnie suche- polecam. Zapachu nie ma. Ważne, zeby kupić bez dodtaków, konserwantów- czysty olejek. Ja kupuję w sklepie medyczno-ziołowym.

Gość gość
teraz są te olejki na portalach zakupów grupowych typu groupon albo gruper, nie wiem czy warto to zakupić, jak myslicie ?

Gość mijaks
czysty olejek arganowy taki nierafinowany pachnie oscypkiem i ma żółty kolor. Na twarz u mnie się nie sprawdził, bo powodował pryszcze.