Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urojona08

chyba uroilam sobie ciąże jak mam sobie z tym poradzić

Polecane posty

Gość urojona08

14 listopada dostałam okres. Trwał 7 dni. Miesiąc wcześniej nie miałam więc robiłam test - negatywny, drugi test zrobiłam dzień przed miesiączką, ponieważ było to ponad miesiąc od stosunku. również wyszedł negatywny. Mam twardy brzuch i bolą mnie piersi. Mimo że okres się skończył. Do ginekologa idę w styczniu dopiero ze względu na brak miejsc. Boje się że uroiłam sobie ciążę, chociaż bardzo bym chciała, bo nie chce na razie mieć dziecka. Żeby nie było. Zabezpieczaliśmy się a mój chłopak wyjął go przed spustem, także szanse ną niemalże niemożliwe. Czy twardy brzuch oznacza ciąże? Czy faktycznie ją sobie uroiłam?

Gość gość
Bez obrazy, ale uroiłaś sobie. Miesiączkę miałaś, co prawda w ciąży również niektóre kobiety miesiączkują, ale zazwyczaj okres jest skąpy i trwa krócej. Twój trwał 7 dni. Twardy brzuch i piersi o niczym nie znaczą. Może to jakieś zmiany o podłożu hormonalnym. Watpie abys była w ciąży- tym bardziej, że robiłaś dwa testy w dużym odstępie czasowym.

Gość urojona08
DZIEKUJĘ DZIĘKUJĘ. Bardzo mnie to uspokaja, ponieważ bardzo nie chce być w ciąży

Gość gość
Zrób jeszcze raz test dla pewności

Gość urojona08
właśnie też o tym myślałam i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie, ale poczekam jeszcze ok tydzień i zobacze co się będzie dalej działo :)

Gość gość
wyluzuj, to nie ciąża.Ja dla pewności zawsze z gumą i stosunek przerywany dla pewności dodatkowej.

Gość urojona08
My tez przerwany z gumka.

Gość gość
niech pomyślę- miałaś stosunek przerywany z gumką, potem nie dostałaś okresu, zrobiłaś dwa testy w dużym odstępie czasowym od stosunku- oba negatywne. potem dostałaś normalny okres.Dziewczyno, nie masz się czego obawiać. Jedyne po co możesz iść do gina to żeby sprawdzić czy może z hormonami ok i zbadać się, zrobić cytologie. Nasze organizmy już tak mają, że czasami wypada nam miesiączka, spóźnia się, jest skąpa albo tylko plamienie- to wszystko ma sporo uwarunkowań w naszym organizmie, psychice, a nawet pogodzie. ;) powodzenia życzę.

Gość gość
ale tempa strzala:) i jeszcze ten wymysl ze ciaza.