Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drKosc

Czy cierpisz na syndrom kafeteryjnej znajomości urojonej XoX

Polecane posty

Gość drKosc

Syndrom kafeteryjny (syndrom kafeteryjnej znajomości urojonej) – zaburzenie urojeniowe występujące wśród użytkowników internetowych for dyskusyjnych, objawia się utożsamianiem autorów anonimowych wpisów w internecie, ze znanymi sobie w życiu realnym osobami. Psychiatrzy przyczyn choroby upatrują, w przełamaniu dystansu do świata wirtualnego, w połączeniu z afektywnym związkiem z niedostępną dla chorego osobą. Epidemiologia zaburzenia pozostaje niezbadana, podejrzewa się, iż krótki epizod paranoidalny, mogło przejść nawet do 8% spośród najbardziej aktywnych użytkowników forum kafeterii.

Gość gość
Już wiem co mi dolegało! Dzięki:)

Gość drKosc
Czy cierpisz na inne zaburzenia psychiczne, ile czasu trwały twoje urojenia? Napisz proszę, to będzie bezcenny materiał dla moich badań.

Gość gość
Jestem DJ BOBO od 20 do 1

Gość drKosc
To niedorzeczne!!

Gość gość
Jestem już całkowicie zdrowa na umyśle i wiem, że wszystko co 'widziałam' było tylko wytworem mojej niekiedy zbyt bujnej wyobraźni :)

Gość drKosc
tak sobie myślę że te 8% spokojnie można by zamienic dużo większą wartość, więc zapytam inaczej, czy jest tutaj jakaś hiperaktywna (nie bójmy sie tego słowa, minimum 3 godziny dziennie na kafe od min. roku) uzytkowniczka której nigdy nie zaczęły zacierać się granice fantazji z rzeczywistością w którymkolwiek wątku?

Gość gość
wiem, ze mamuski wstaja wczesnie rano, jak tam wasza optyka na te ekscesy??

Gość gość
Podejrzewam siebie o uzależnienie od kafeterii,ale to o czym piszesz nigdy mi się nie przytrafiło:)poza faktem,że niektóre osoby z kaffee,"znam" przez nk. i jak widzę ich wpisy na forum,to "widzę" też ich twarze w wyobraźni:)

Gość gość
Doktorku :) doskonale wiemy ze zadne badania nie moga sie opierac na podstawie anonimowych próbek, za kogo ty nas masz? U ciebie diagnozuje syndrom brodawki moczowej :)