Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bella90

sama remontuję swój dom

Polecane posty

Gość bella90

Obecnie zamierzam malować podłogi, stare dechy obecnie koloru rudego, chcę olejną farba nałozyć warstwę białą lub granatową nie mogę się zdecydować. Dużo pracy wymaga własny dom:) Zwłaszcza jak tak jak mi zależy, aby jak najtaniej remontować. Ściany w jednym pokoju wyskrobane, nałożona gładź... Teraz będe walczyła o kuchnię, chcę nowe płytki na ścianę rzucić;) Tylko nie wiem jak z tą podłogą... teoretycznie biały ładniej ...ale fajny kontrast jak będzie niebieski ciemny... jasne meble, drewniane blaty (mowa o kuchni) Sama nie wiem... poradzicie?:)

Gość wordpress
zuch babeczka:)

Gość gość
maluejsz deski farba olejna? jak to wyglada?

Gość ekipa remontowa
daj bialy brazowy albo butelkowa zielen, na czarnym i na granacie widac kazdy gram kurzu i zajezdzisz sie na szmacie

Gość gość
ja bym wywaliła te stare dechy

Gość prawictwo pospolite128
okna też sama wymieniasz?

Gość gość
Nie maluj desek! Ohebluj i polakieruj! Nie ma nic piękniejszego niz "żywe" dechy! :):):):)

Nie stać mnie na cyklinowanie. Niestety. A na białym myślicie, że mniej brud widać? Tak, maluję olejną, bo wcześniej taką była ta podłoga malowana i to najtańsza opcja, a przy okazji ładna:) Podobają mi się białe podłogi..ale granat chciałam ze względu na praktyczność....ale sama już nie wiem.. Okna wymieniła mi specjalna firma, oczywiście:P Co mogę to robię sama...

Gość ekipa remontowa
na bialym tez widac brud ale czarna podloge kiedys mialem i tam widac doslownie kazdy zaciek od sciery i kazdy pylek

Gość gość
Tak szczerze to wolałabym zrezygnować z płytek na ścianach i położyć terakotę na podłodze

Podłoga jest w bardzo dobrym stanie, są to solidne dębowe deski, kiedyś zrobię z nich piękną podłogę, niestety nie tym razem jeszcze...

Gość gość
ale macie pomysly?! terakota zamiast drewna! pomaluj na jasny kolor a kiedys jak bedziesz miec kase to wyczysc dechyi i tylko lakier

Gość do autorki tematuuuuuuuuuu
przeciez mozesz sama wycyklinowac sa takie male maszynki z papierem sciernym, mozolna robota, ale efekt jest :)

Gość gość
Nie maluj na niebiesko to zimny kolor szybko Ci się znudzi, pomaluj na jasny kolor, zuch dziewczyna.

Gość gość
położyć kafelki, czy terakotę to żaden problem :) Sama wykańczałam mieszkanie 65 metrów ze stanu deweloperskiego. Jedynie brałam drzwi wewnętrzne z montażem i elektryka do podłączenia płyty indukcyjnej - żeby mieć gwarancje. Wc zabudowane , postawienie ścianki karton-gips i pólek,gres polerowany w całym hollu ,salonie i kuchni, gładż na ścianach, podłączenie wanny etc - wszystkie informacje jak zrobić znalazłam w internecie .Jak przenosiłam dalej kibel to pomógł mi bardzo w doborze rur koleś z leroy ( bo nawet rury przeciągałam) Zaoszczędziłam w ten sposób około 30-40 tyś . Baby potrafią ot co! :D

Gość gość
lakierowane najlepsze ale biale tez ladne Granatowe NIE!!! Mialam biala podloge I ciemna. Biala byla zawsze czysta a ciemna zawsze brudna mimo tego ze ja wciaz mylam I odkurzalam

Gość gość
ale na bialo nie maluj bo szybko bedzie widac wszelakie slady dopasuj kolor do mebli i koloru scian ja tez remontowalam swoje mieszkanie zawsze sama kafle tez kladziesz sama ?? ja kladlam na scianie i w lazience lubie takie zajecia :)

Gość gość
to gdzie Twój men? skoro sama harujesz

Gość gość
a co to jakis wyznacznik ? men? moje mieszkanie moje pieniadze i moja nie zaleznosc a dwa lubie to robic takie moje hobby :) remont aranzacja wnetrz mojego mieszkania sprawia mi przyjemnosc :)

Gość gościówkaa
Też sama remontowałam, odmalowałam wszystko, a żeby nie kłaść gładzi i się z tym nie męczyć to zrobiłam na efekcie piaskowym, są takie farby strukturalne, wzięłam białą, pomaziałam tak fajnie pędzlem, no i na nią położyłam dopiero kolor, bardzo ładnie to wyszło, efekt taki chropowaty troszkę i wszystkim się podoba :) Meble też sobie sama odnawiam, swoje stare i takie poznajdywane na gumtree, i ogólnie wszyscy znajomi mi mówią że jak będą remont robić i dom urządzać to mnie wynajmują do tego :D Biała podłoga jest dobra przy płytkach bo można łatwo wszystko domyć, przy drewnie szłabym w normalne kolory drewna, jednak wszystko na białym widać :/ Baby potrafią, a co! Trzeba sobie samej radzić :)

Gość gość
gosciowka piateczka ! :) potrafia to raz a dwa ja jak pisalam ja to ulwielbiam ! zwlaszcza dla mnie wyzwanie gdy z byleczego zrobie cos ! w dodatku kazdy chwali ze super ,ladnie pomyslowo :) siostrze w ten sposob wyremontowalam kuchnie pieeeknie wyszla :)

Gość gość
zamiast malowac wycyklinuj te dechy bedą pieknie wygladac

Gość H0peee
MagdaM87 ja już kiedyś przeglądałam ich projekty bo jestem z Warszawy i sama nie wiedziałabym na co mam się zdecydować :P mam jeszcze troszkę czasu bo na wiosnę ruszamy z remontem pełną parą ;)

Gość gość
bella90 - super babka z ciebie. Nie wiem, czy sama bym zdecydowała na samodzielny remont w takim zakresie. Odnośnie starych podłóg - wycyklinuj je. Samo malowanie raczej nic Ci nie da. Przecież możesz specjalistom zlecić samą usługę cyklinowania, resztę możesz zrobić sama. W Warszawce mogę C***olecić speców od cyklinowania podłóg drewnianych z Parkiet Studio. Kontakt: http://www.parkietstudio.pl/

Gość gościówaop
super, gratuluje odwagi :) moja znajoma też się tego podjęła :) jakbys szukała godnej polecenia ekipy to zerknij na styleline.pl - u mnie okna i drzwi montowali, bardzo mili panowie, na pewno chetnie c***omoga:)

Gość gość
jak będziesz robić tez nowe gniazdka itd. to zwróć uwagę na osprzęt. Np. tu http://www.jorga.pl/ masz sporo rzeczy, do tego tanio i sprawdzonych marek. A poza tym pamiętaj – bądź cierpliwa, remonty i wykończenia to dość mozolna sprawa.

Gość gość
ja też malowałam farbą olejną podłogi w domku letniskowym. Super to wygląda. Dobrą farbę polecili mi w http://ceramik.info.pl/nasza-oferta/ - koleś mowił ze nie zetrze sie przez kilka lat.