Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesieczny chlopiec nie chce pić z butelki mleka przed snem

Polecane posty

Gość gość

8 miesieczny chlopiec nie chce pić z butelki mleka przed snem placze, odwraca główkę Pije z piersi Mamy, ponadto w ciagu dnia je kaszki, desery itd... ale martwi nas ze nie zasnie bez "cyca" a chcemy go już nauczyć Prosimy o pomoc jak to zrobić

Gość gość
a musi coś pić przed snem? to kiepski nawyk i ciężko go oduczyć

Gość gość
może wie, że picie z butli jest nienaturalne i bezsensowne?

Gość gość
Niestety ja mam ostatnio dokładnie taki sam problem. Synek ma 9 miesięcy. Jak skończył około 3 miesiące przestał akceptować smoczek i nie chciał pić herbatek z butelki. Myślę sobie a na co mi to i przestałam na siłe mu wciskać. Ale ostatnio uświadomiłam sobie że kiedyś w końcu trzeba będzie go odstawić od tej piersi no i mam problem bo okazało się że już nie tyle że on nie chce pić z butelki co zapomniał do czego ona już służy. Gryzie smoczek od butli, ściska rączką myśli że to jest do zabawy. W ogóle nie wie co z tym robić. I ja też nie wiem co mam robić

Gość gość
U nas było tak samo, poszłam do pracy a on w tym czasie nie chciał mojego mleka z butelki. Ominęliśmy ten etap jadł posiłki bezmleczne. Pił z niekapka a później przez słomkę. Przez pierwszy miesiąc martwiłam się czy jest najedzony jak mnie nie ma a poza tym same plusy. Oczywiście dalej karmię piersią.

Gość gość
Najpierw to odstaw pierś w ogóle... i zacznij rano.. dziecko jest po całym dniu zmęczone itp. więc odstawianie cyca, butelki czy smoczka wieczorem jest bez sensu. ___ Czyli ograniczasz w ogóle pierś.. nie podawaj od rana.. być może kilka dni trzeba będzie wieczorem dać.. ale potem nie i już. __ Dziecko w tym wieku w ogóle może już nie pić z butelki..albo chociaż z takiej, która ma "inny smoczek" (np. MAMbaby butelka treningowa). Pomału możesz oduczać od butelki.. _ A na kolację? Daj kaszkę (gęstą, łyżeczką- zamiast dawać rano), potem kąpiel.. i do spania. Kilka nocy i uśnie Ci bez cyca.. Tylko musisz być konsekwentna i już. To tak jak odstawienie smoczka.