Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemowa

nie umiem sie klocic

Polecane posty

Gość niemowa

Pisze wypracowania z polskiego na 4 i 5 a nie potrafie sie skladnie wypowiedziec. Chodzi mi tu przede wszystkim o klotnie konflikty i odszczekiwanie gdzie nie ma sie chwilki na zastanowienie tylko trzeba dzialac... Kiedy sie z kims kloce to gadam takie bzdury jak jakis chlop panszczyzniany z IQ 70... a sa ludzie ktorzy potrafia w takiej sytuacji gadac*****stawic na swoim... a ja jak slysze ze ktos gada glupoty na dodatek moje zaprzeczenia jeszcze kogos nakrecaja to mam ochote mu dac w ryj. Jak nauczyc sie klocic i zywiolowo dyskutowac? Moze to z moim podejsciem jest cos nie tak

Gość gość
Niestety mam taki sam problem jak Ty, brak mi ciętej riposty na zawołanie, a w dzisiejszych czasach takowa się często przydaje

Gość gość
Najlepiej takie riposty się nauczyć na pamięć. Można gotowe w necie znaleźć, albo samemu pokombinować. Wybrać sobie po dwie do różnych sytuacji i jazda. Najlepsze są inteligentne.

Gość gość
"Najlepiej takie riposty się nauczyć na pamięć. Można gotowe w necie znaleźć, albo samemu pokombinować. Wybrać sobie po dwie do różnych sytuacji i jazda. Najlepsze są inteligentne. " No, w internecie znajdzie riposty typu "chyba ty" Jedyna opcja to zacząć się kłócić z ludźmi. Do tego radzę przeczytać "Erystykę" Schopenhauera i jazda, miażdżyć adwersarzy.