Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdy dziecko chodzi na palcach

Polecane posty

Gość Gość02
Na bilansie 2latka nic jeszcze nie zauważono.dopiero ok.2,6r.zobaczyłam że coś jest nie tak.pół roku obserwowałam bo miałam takich mądrych wszechwiedzących w koło że to niby normalne itp..w tym lekarz rodzinna,ortopeda z najblizszej miejscowosci tez mi wmawiali ze chorób u dziecka szukam.dopiero jak poszłam do innego specjalisty jak mała miała 3latka okazało sie ze moje dziecko ma przykurcze. diagnoza była nie do przyjęcia!pisze jak to było w moim przypadku.twojego syna zapewne to nie dotyczy.otóz okazało sie ze moje dziecko ma mpd.odrazu poszłam do neurolog a ona mogła juz to tylko potwierdzić

Gość gość
co to jest mpd. Moze to głupie pytanie ale naprawde nie wiem...

Gość Gość02
rehabilitację oczywiscie miała,ma łuskę ortop.,wkładki ort.,dostaje botox na rozluźnienie mięśni

Gość Gość02
Mózgowe porażenie dziecięce.odrazu kojaży sie z wózkiem inwalidzkim ale są tez lekkie odmiany tej choroby

Gość mama o
a czy jest jakas poprawa? czy da sie teraz to jakos "odkręcic" ?

Gość Gość02
Jest to trwałe uszkodzenie w mózgu ale nie postępuje.wystarczy zwalczać przykurcze, ciągle trzeba ćwiczyć,mała śpi w łusce,botox sam nie da żadnych rezultatów.

Gość Gość02
skąd autorko jesteś?znam dobrego ortopede który mi pomógł.ja jestem z lubelszczyzny

Gość mama o
Bradzo mi przykro ze twoje dziecko doznaje tylu cierpien. Wystraszyłam sie i to porządnie i gdy tylko bede w Polsce wybiore sie z synem do neurologa.Dziekuje ci bardzo za szczera konwersacje

Gość mama o
niestety jestem ze śląska a obecnie przebywam poza granicami Polski

Gość Gość02
Co do poprawy to jest ogromna.najpierw chodziła na paluszkach,później zaczeła suwac zewnętrzną stoną nogi po podłodze.odkąd dostała botox i zaczełysmy rehab.to jest o niebo lepiej.chodzi jak normalne dziecko,tylko przy dłuższym spacerze zaczyna suwac nóżkami.ale to i tak małe nic w porównaniu jak było wcześniej

Gość mama o
dzielna dziewczynka z twojej córeczki :)))

Gość Gość02
Pamiętaj że twoje dziecko nie musi na nic chorować.jak widac są tu osoby które poprostu z tego wyrosły ale lepiej dmuchac na zimne.po co sie zamartwiac.lepiej pójsc do lekarza,to przeciez chodzi o zdrowie naszych pociech:-)

Gość mama o
Dokładnie, bo nasze dzieci zdrowe czy chore są najwspanialsze na świecie ;))))

Gość Gość02
Jest bardzo dzielnym dzieckiem.wie że to wszystko jest dla jej dobra:-)Życzę zdrówka dla synia

Gość mama o
I kiedys napewno ci za to podziękuje :) wzajemnie duzo zdrówka i siły dla córeczki,pozdrawiam

Gość Gość02
Widać że fajna i troskliwa mamuśka z ciebie:-) jeszcze raz życzę zdrówka.zmykam do mojej dziecinki.dobranoc

Gość gość
Zaczyna składać zdania z trzech wyrazów? Sorry, ale moja córka kiedy miała 18 miesięcy to budowała zdania z trzech wyrazów. Latem skończyła dwa lata i mówiła praktycznie wszystko.

Gość gość
Ale sie kury przekrzykuja ktorej dziecko wiecej w danym wieku mowilo ! Jazgot jak w kurniku !

Gość mama o
gosc ciesz sie ze masz tak wygadana coreczke :) napewno mamie sie tez buzia nie zamyka wiec po kims to ma :) pozdrawiam

Gość taka jaaaa
a czytac*****sac tez umiala jak miala 2 lata ?? :))))))

Gość mama o
czy ktos miał podobny problem ze swoim dzieckiem ?

Gość gość
Witam. Moj synek caly czas chodzil na palcach, tez mi mowili ze przejdzie, ze taka uroda, ze poki nie chodzi caly czas to wyrosnie, a teraz zaluje ze nie zbadalam wczesniej.... bo wystarczylaby moze sama rehabilitacja. Wlasnie jestesmy po wizycie u ortopedy i wlasnie ma przykurcze miesni, potrzebny bedzie zabieg z botoxu i intensywna rehabilitacja. Tak wiec lepiej zbadac wczesniej niz sie zastanawiac... pozdrawiam

Gość Gość02
Witaj.mam pytanie odnośnie twojego synka z przykurczami.czy stwierdzono u niego stopy końskie szpotawe?wiesz juz co jest tego przyczyną?i w jakim wieku jest twój synek?

Gość mama o
Wlasnie jestemy po wizycie u lekarza rodzinnego. Pani doktor po dokladnym sprawdzeniu mojego synka stwiedzila zeby dac mu jeszcze troszke czasu na poprawe chodzenia. Jesli nie chodzi caly czas na paluszkach,nie biega na paluszkach i nie stoi na paluszkach to nie ma sie czym martwic. Moj synek ma teraz 2 latka,mamy dac mu czas do 3-4 lat. Osobiscie do 4 lat to za pozno aby chodzil mi tak na palcach. ostanim czasem chodzi po domu caly czas tylko w skarpetach,bez kapci i musze przyznac tak jakby troszke mniej chodzil na tych palcach.... Mam nadzieje ze z tego wyrosnie!! A mam jeszcze pytanie czy to moze byc dziedziczne po rodzicach? Ponoc moj maz chodzil w dziecinstwie na palcach....

Gość mama o
Gosc02 jesli to pytanie do mnie to NIE! z jego stopami wszystko jest w jak najlepszym porzadku

Gość mama o
gość- w jakim wieku jest teraz twoj synek i czy nadal chodzi na paluszkach?

Gość mama baletnicy
moja mała jak miała z 1,5 - 2 latka tak chodziła, moja matka wprowadziła mi stracha, panikowała. Poszłam do lekarza specjalisty, nic jej nie było, stwierdził że jest zdrowa, normalna i że to normalne przynajmniej do 4 czy 6 roku życia. W żłobku Pani stwierdziła, że dziecko wyróżnia się na tle 30 osobowej grupy i żeby zapisać ja na balet. Dziś ma 3 lata i 9 miesięcy, od roku chodzi na balet i jest świetna! Dużo potrafi i dla mnie jest najlepsza..:) Pozdrawiam spanikowane wszystkim mamuśki.