Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie kołysanki śpiewacie swoim maluchom

Polecane posty

Gość gość

chciałabym się dowiedzieć, jakie kołysanki czy też piosenki śpiewacie dzieciom do snu? które je uspokajają i wyciszają. a w trakcie dnia jakie śpiewacie by dziecko rozbawić? :)

Gość Sprzedany przez pasierba
stairway to heaven, puszczone od tylu

Gość gość
oh, heres to my sweet sejtnnnn. żarty żartami, poważnie to są tu jeszcze mamy czy śpią i nie dostanę odpowiedzi?

Gość gość
o super! Zejmana nie znałam, a o popielniku śpiewam i wklejam imię mojego brzdąca :)) a ja Tobie polecam spróbować Jadę pociągiem prawdziwym, mój szaleje przy tym! youtube.com/watch?v=vsFwtviriig

Gość gość
oprócz "kotki dwa" nic nie znam, więc czasem jak mnie najdzie to śpiewam kolędy :D serio, niezależnie od pory roku (syn się urodził w maju), śpiewam "lulajże Jezuniu", "Gdy śliczna panna" albo "Jezus malusieński"

Gość gość
śpiewam różne piosenki turystyczne i harcerskie np Wędrowca, Pocztówkę z Beskidu, We wtorek w schronisku, Rozwichrzone nad głową itd Z kołysanek Idzie niebo ciemną nocą (ulubiona córki) Na Wojtusia z popielnika W górze tyle gwiazd Pieśń nad kołyską Chmurka się uniża (ulubiona synka) jeszcze na pewno coś ale nie pamiętam w tej chwili Kolędy śpiewamy ale w odpowiednim czasie ;)

Gość gość
Z typowych kołysanek tylko "Już księżyc lśni", to o królu, paziu i królewnie. Wcześniej- Bogurodzicę, "Kniazia Jaremy nawrócenie"- tylko śpiewając niskim głosem mało fałszuję, czasami "Deszcze niespokojne" i kolędy. Mam nadzieję że mojego śpiewu na przyszłość nie będzie pamiętał bo śpiewam okropnie...

Gość śpiewam piosenki turystyczne
w dzień My jesteśmy kotki dwa, Pieski małe dwa, Jadą jadą misie, Czarne jagódki, Jedzie pociąg z daleka, My jesteśmy krasnoludki, Cztery słonie, Myję zęby i inne Fasolek, Bajka z jajka i inne Jedyneczki i z Kota Budzika, często Taki mały taki duży inne Arki Noego. Część znam w całośc**przy innych posiłkuję się mp3 z komputera.

Gość gość
podbijam :)

Gość gość
"aaaa były sobie kotki dwa"